Gazete Vatan Logo

Whatsapp web nasıl kullanılır?

Uygulamalar arasında en çok kullanılan ve kısa mesaj'ın yerini alan Whatsapp artık masaüstü cihazlarda da etkin olarak kullanılabiliyor. Peki Whatsapp Web masaüstü cihazlarda nasıl kullanılır. Whatsapp web destekleyen cihazlar neler? İşte ayrıntılar...

Whatsapp web nasıl kullanılır?

En çok kullanılan uygulamalarda başı çeken Whatsapp artık masaüstü cihazlarda da kullanılmaya başlandı. Peki Whatsapp web nasıl kullanılır. Whatsapp web masaüstü cihazlarda kullanmak için hangi yollar kullanılmalıdır. İşte ayrıntılar...

WHATSAPP WEB NASIL KULLANILIR

Telefonunuzda aktif bir WhatsApp hesabınız olması gereklidir.

Telefon ve bilgisayarınızda güçlü ve sabit bir internet bağlantınız olmalıdır.

WhatsApp Web’i kullanmak için bilgisayarınızda web tarayıcısı olarak Chrome, Firefox, Opera veya Safari’nin en son sürümünü kullanmanız gerekmektedir. Telefonunuzda, WhatsApp Web‘e giderek giriş yapılmış bilgisayarlar’ı görebilir veya aktif bir WhatsApp oturumundan çıkış yapabilirsiniz. WhatsApp Web’e başlamak için;

Bilgisayarınızda web.whatsapp.com adresine gidin.

Telefonunuzda WhatsApp’ı açın.

Android’de: Sohbetler > Menü > WhatsApp Web‘e gidin.

Nokia S60 ve Windows Phone’da: Menü > WhatsApp Web‘e gidin.

iPhone’da: Ayarlar > WhatsApp Web‘e gidin.

BlackBerry’de: Sohbetler > Menü > WhatsApp Web‘e gidin.

Haberin Devamı

BlackBerry 10’de: Ekranı yukarıdan aşağıya çekin > WhatsApp Web‘e gidin.

Nokia S40’da: Ekranı aşağıdan yukarıya doğru çekin > WhatsApp Web‘e gidin.

Bilgisayarınızın ekranındaki QR kodunu telefonunuzdaki WhatsApp’ta tarayın.

WHATSAPP MOBİL NASIL KULLANILIR?

Telefonunuza yüklediğiniz uygulamayı açtığınız zaman size Cep telefonu numaranızı soracak ve doğrulayacaktır. Ardından rehberinizde bulunan kişileri kontrol eden uygulama, WhatsApp’ı kullanan arkadaşlarınızı listeleyerek karşınıza sunuyor. Bu adımdan sonra, bu arkadaşlarınızla anlık olarak sohbet edebilirsiniz. Birden çok arkadaşınızla birlikte grup sohbeti yapabilir yada fotoğraf, video, müzik vb. gönderebilirsiniz.

iPHONE'LAR TARAFINDAN'DA DESTEKLENİYOR?

Dünyanın bir numaralı çevrimiçi sohbet uygulaması WhatsApp'ın 'web sürümü' artık iPhone'lar tarafından da destekleniyor.

Bu yılın başlarında yayımlanan ve kullanıcıların masaüstü bilgisayarları (veya dizüstüleri) üzerinden mesajlaşabilmelerine olanak sağlayan WhatsApp web sürümü şimdiye kadar iOS kısıtlamaları sebebi ile iPhone'lara gelmemiş ve Android, Windows Phone ve BlackBerry'lerle sınırlı kalmıştı.

Haberin Devamı

Velhasıl son güncellemeyle birlikte artık iPhone kullanıcıları da ekranlarını bilgisayarlarına yansıtarak sohbetlerine web üzerinden devam edebilecekler.Uygulamadan faydalanmak için yapmamız gereken mobil sürüm üzerinden internet sitesindeki QR kodun taratmaktan ibaret. Bir de 'ayarlar' hanesine gelip 'WhatsApp Web'i işaretliyoruz.

WhatsApp Web giriş için haberimizi inceleyebilirsiniz. Son zamanların en popüler uygulamalarından biri olan WhatsApp'ı artık masaüstü cihazlarında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Normal cihazlardan gönderebildiğiniz fotoğraf, galeri, konum veya dosyaları WhatsApp Web aracılığıyla da gerçekleştirebilirsiniz.