Gazete Vatan Logo

Whatsapp Web nasıl kullanılır?

Whatsapp'ın masaüstü için geliştirdiği uygulaması WhatsApp Web'in nasıl kullanıldığını ve detaylı bilgileri haberimizden görebilirsiniz. Whatsapp Web giriş nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Whatsapp Web nasıl kullanılır?

WhatsApp We giriş için haberimizi inceleyebilirsiniz. Sizlere sunacağımız bağlantılar üzerinden sizler de WhatsApp uygulamasını masaüstünde kullanabileceksiniz. Yeniliklerine devam eden WhatsApp, masaüstünde de kullanıcılara yeni ikonlar sunuyor. İşte WhatsApp Web giriş ekranı…

WHATSAPP WEB GİRİŞ İÇİN TIKLA

WhatsApp Nasıl İndirilir?

WhatsAppAndroid indir (Ayrıca Samsung için uygundur) linkine tıklayarak Android akıllı telefonunuza WhatsApp yükleyebilirsiniz. WhatsApp iPhone indir linkine tıklayarak iOS işletim sistemine cihaz cihazlarınıza uygulamayı yükleyebilirsiniz.

Uygulamayı yükledikten sonra telefon numaranızı girmeniz gerekiyor. Telefon numaranızı girdikten sonra bir doğrulama kodu tarafınıza gönderilecek bu kodu girdikten sonra arkadaşlarınız ile sınırsız bir şekilde mesajlaşabilirsiniz.Akıllı mobil cep telefonlarda bulunması gereken uygulamaların başında gelen WhatsApp'ı, WhatsApp indir adresinden ücretsiz bir şekilde yükleyebilirsiniz.

WhatsApp, artık ek bir uygulamaya gerek kalmadan bilgisayardan kullanılabilir hale geldi Bunun için yapmanız gereken http://web.whatsapp.com adresine girmek. Sistem tamamen tarayıcı üzerinden çalışıyor. Bu yüzden telefonumuzdan yönetmeye devam ettiğimiz WhatsApp'ı bilgisayarımızın ekranına yansıtabliyoruz. Yani telefonumuzda da WhatsApp'ı aktif olarak kullanıyor olmamız gerekiyor.

Haberin Devamı

Bunun güzel tarafı, vaktinin çoğunu bilgisayarda geçirenler, telefonlarına bağımlı kalmadan mesajlaşabilecekler. Aynı zamanda telefon klavyesine göre daha hızlı yazılabilen bilgisayar klavyesinden yazma rahatlığına kavuşacaklar.

WhatsApp Web'i Çalıştıran Cihazlar Neler?

WhatsApp Web'in çalışabilmesi için ilk şart, Chrome tarayıcı kullanıyor olmanız. Yani Safari, Firefox, Opera gibi tarayıcı kulalnanların bu hizmetten yararlanması içim Chrome'a geçiş yapmaları gerekiyor. Onun dışında iOS cihaz kullanıcıları da bu hizmetten yararlanamıyorlar. Bunun sebebi, Apple'ın getirmiş olduğu platform kısıtlamaları. Yani iPhone kullanıyorsanız, şimdilik bilgisayarınızda WhatsApp kullanamayacaksınız.

Haberin Devamı

Sorunsuz bir şekilde çalıştığı cihazlara bakacak olursak, Android, Windows Phone, BlackBerry ve Nokia'nın S60 tabanlı versiyonlarını sıralayabiliriz.

Telefonunuzda WhatsApp'ı açın.

Android, Nokia S60 ve Windows Telefonda: Menu> WhatsApp Web'e gidin

iPhone'da:Ayarlar> WhatsApp Web'e gidin.

BlackBerry'de: Sohbetler> Menu> WhatsApp Web'e gidin.

BlackBerry 10'da: Ekranı yukarıdan aşağıya çekin> WhatsApp Web'e gidin.

Nokia S40'da: Ekranı aşağıdan yukarıya doğru çekin> WhatsApp Web' e gidin.

Telefondan gelen, bilgisayarınızın ekranındaki QR kodunu tarayın.

Telefonunuzda, WhatsApp Web'e giderek Giriş yapılmış bilgisayarlar'ı görebilir veya aktif bir WhatsApp oturumundan çıkış yapabilirsiniz.

NOT: Telefonunuzdaki veri kullanımı ücretini azaltmak için WhatsApp Web kullanırken her zaman telefonunuzla bir Wi-Fi ağına bağlanmanızı tavsiye ederiz.

Whatsapp'a yeni gelecek olan özellikler neler?
Sesli arama, web üzerinden sohbet gibi işlevlerle uygulamayı kolaylaştıran yenilikler getiren WhatsApp, bu yıl da farklı güncellemeler alarak popülerliğini artırmayı hedefliyor. Chip'te yer alan habere göre WhatsApp'ın iOS ve iPhone sürümü için bu sene beklenen birkaç yeni özellik var.
Hedeflenen WhatsApp özellikleri
Videolu görüşme
Yeni sekmeler, yeni tasarım
Resim düzenleme
Geliştirilmiş 3D Touch (İOS)

Haberin Devamı