Gazete Vatan Logo

WhatsApp Web nasıl kullanılır?

Sms dönemi neredeyse kapandı. Artık herkes Whatsapp'ı kullanıyor. Peki, WhatsApp Wwb nasıl kullanılır? bu sorunun cevabını haberimizde bulabilirsiniz. İşte WhatsApp Web kullanım detayları ve whatsapp giriş işlemleri...

WhatsApp Web nasıl kullanılır?

WhatsApp Web giriş için haberimiz inceleyebilir ve Web uygulamasını masaüstünde kullanabilirsiniz. Kullanıcılarına büyük bir kolaylık sağlayan WhatsApp, son olarak da uygulamayı masaüstünde kullanmayı sundu. Normal cihazlarınız üzerinden yapabileceğiniz tüm işlemleri masaüstünden de gerçekleştirebilirsiniz. İşte WhatsApp Web giriş ekranı…

WHATSAPP WEB GİRİŞ İÇİN TIKLA

WhatsApp Web'i Çalıştıran Cihazlar Neler?

WhatsApp Web'in çalışabilmesi için ilk şart, Chrome tarayıcı kullanıyor olmanız. Yani Safari, Firefox, Opera gibi tarayıcı kulalnanların bu hizmetten yararlanması içim Chrome'a geçiş yapmaları gerekiyor. Onun dışında iOS cihaz kullanıcıları da bu hizmetten yararlanamıyorlar. Bunun sebebi, Apple'ın getirmiş olduğu platform kısıtlamaları. Yani iPhone kullanıyorsanız, şimdilik bilgisayarınızda WhatsApp kullanamayacaksınız.

Sorunsuz bir şekilde çalıştığı cihazlara bakacak olursak, Android, Windows Phone, BlackBerry ve Nokia'nın S60 tabanlı versiyonlarını sıralayabiliriz.

Telefonunuzda WhatsApp'ı açın.

Haberin Devamı

Android, Nokia S60 ve Windows Telefonda: Menu> WhatsApp Web'e gidin

iPhone'da:Ayarlar> WhatsApp Web'e gidin.

BlackBerry'de: Sohbetler> Menu> WhatsApp Web'e gidin.

BlackBerry 10'da: Ekranı yukarıdan aşağıya çekin> WhatsApp Web'e gidin.

Nokia S40'da: Ekranı aşağıdan yukarıya doğru çekin> WhatsApp Web' e gidin.

Telefondan gelen, bilgisayarınızın ekranındaki QR kodunu tarayın.

Telefonunuzda, WhatsApp Web'e giderek Giriş yapılmış bilgisayarlar'ı görebilir veya aktif bir WhatsApp oturumundan çıkış yapabilirsiniz.

NOT: Telefonunuzdaki veri kullanımı ücretini azaltmak için WhatsApp Web kullanırken her zaman telefonunuzla bir Wi-Fi ağına bağlanmanızı tavsiye ederiz.

iPhone'lar tarafından da destekleniyor

Dünyanın bir numaralı çevrimiçi sohbet uygulaması WhatsApp'ın 'web sürümü' artık iPhone'lar tarafından da destekleniyor.

Bu yılın başlarında yayımlanan ve kullanıcıların masaüstü bilgisayarları (veya dizüstüleri) üzerinden mesajlaşabilmelerine olanak sağlayan WhatsApp web sürümü şimdiye kadar iOS kısıtlamaları sebebi ile iPhone'lara gelmemiş ve Android, Windows Phone ve BlackBerry'lerle sınırlı kalmıştı.

Haberin Devamı

Velhasıl son güncellemeyle birlikte artık iPhone kullanıcıları da ekranlarını bilgisayarlarına yansıtarak sohbetlerine web üzerinden devam edebilecekler.Uygulamadan faydalanmak için yapmamız gereken mobil sürüm üzerinden internet sitesindeki QR kodun taratmaktan ibaret. Bir de 'ayarlar' hanesine gelip 'WhatsApp Web'i işaretliyoruz.