Gazete Vatan Logo

WhatsApp ve Telegram'da endişelendiren açık!

WhatsApp ve Telegram'da şu an itibariyle onarılmış olan bir açık, hesabınızın hacker'ların eline geçmesine ve bu korkunç şeylere izin verebiliyordu!

WhatsApp ve Telegram'da endişelendiren açık!

WhatsApp veya Telegram'ı web tarayıcınız üzerinden kullanıyorsanız, hacker'ların hesabınızı ele geçirmemesi için önlem almanız gerekebilir. Siber güvenlik firması Check Point, popüler şifreli mesajlaşma uygulamalarının hacker'lara erişim izni verecek açıklara sahip olduğunu gösterdi.

Araştırmacıların dün paylaştıkları blog yazısına göre saldırganlar, fotoğraflarınızı indirebiliyor ve bunları internette paylaşabiliyor, sizin adınıza mesajlar gönderebiliyor, fidye isteyebiliyor ve hatta arkadaşlarınızın hesaplarını ele geçirebiliyorlar. Uçtan uca şifreleme sunan WhatsApp ve Telegram'da yazdıklarınızın normal şartlarda sadece sohbet ettiğiniz kişi tarafından görülebilmesi gerekiyor.

Check Point, içerisinde zararlı kod bulunan bir fotoğraf ile WhatsApp hesaplarına ulaşmayı başardığını söylüyor. Bunun için kullanıcının WhatsApp'ı tarayıcıda kullanması ve fotoğrafa tıklaması yetiyor.

Kaynak: Chip