Gazete Vatan Logo

WhatsApp uygulaması artık bu telefonlarda kullanılamayacak?

WhatsApp uygulaması için yeni bir güncelleme yapıldı. Artık bazı eski model telefonlarda WhatsApp kullanılamayacak. İşte WhatsApp'ın kullanılamayacağı telefonlar ve tarihleri...

WhatsApp uygulaması artık bu telefonlarda kullanılamayacak?

WhatsApp uygulaması için yeni bir karar alındı. iPhone da dahil olmak üzere birçok eski model telefonda WhatsApp kullanılamayacak. WhatsApp ile ilgili alınan bu karar 2017 yılının Haziran ayından itibaren geçerli olacak.

2017 yılının Haziran ayı itibariyle BlackBerry OS, BlackBerry10, Nokia S40 ve Nokia Symbian S60 modelleri desteği WhatsApp uygulamasını desteklemeyecek. Android 2. 1 ve 2. 2 işletim sistemlerini kullanan cihazlara da desteğini durduracak. WhatsApp, Windows Phone 7 işletim sistemini kullanan cihazlarda da kullanılmayacak.
iPHONE'LAR DA DAHİL
Güncellenen açıklamayla birlikte WhatsApp, iPhone 3G ve bazı Android telefonlarda kullanılamayacak. Ancak şirket, Blackberry ve Nokia için farklı bir yol izleyecek. iPhone 3GS ve iOS 6 için de desteğini kesecek olan WhatsApp, açıklamasında alınan bu kararın zor fakat doğru bir adım olduğunu belirtti.
VEDALAŞMA TARİHLERİ VE MODELLERİ
Ocak 2017 itibarı ile Android 2. 1 (Eclair) ve Android 2. 2 (Froyo ), iOS 6 ve iPhone 3GS ile Windows Phone 7; Haziran 2017 itibarı ile de BlackBerry OS, BlackBerry 10 Nokia S40 ve Symbian S60 işletim sistemleri WhatsApp ile vedalaşmış olacak.

Haberin Devamı