Gazete Vatan Logo

Whatsapp'tan görüntülü konuşma hamlesi!

Akıllı telefonların hayatımıza girmesi ile Whatsapp gibi uygulamalarda vazgeçilmezimiz haline geldi. Sms kullanımını neredeyse sıfıra indiren Whatsapp'tan yeni bir hamle geldi. İşte Whatsapp'ın yeni uygulamasının ayrıntıları...

Whatsapp'tan görüntülü konuşma hamlesi!

Whatsapp artık hayatımızın değişilmez bir parçası haline geldi. Ses fotoğraf ve yazı ile iletişime geçebildiğimiz uygulama Whatsapp yeni bir uygulama ile geliyor. Ciddi bir hamle yapacak olan Whatsapp kullanıcılarına kolaylıklar sunmak için çalışmalarına devam ediyor. İşte detaylar...

WhatsApp'ın masaüstünde çalışan bir yazılım üzerinde çalıştığı dedikoduları songünlerde epey arttı. Windows ve Mac'te doğal olarak çalışacak olan istemci,WhatsApp'ın biraz daha yaygınlaşmasına yardımcı olacak.

WhatsApp, böyle bir yazılımın varlığı konusunda henüz yorum yapmasa da, Facebook'a yakın kaynaklar bilgisayar için Whatsapp uygulamasının kısa zamanda yayına verileceğini umuyor.

WHATSAPP WEB'TEN ÖTE

WhatsApp Web varken masaüstü programına çoğu kullanıcı ihtiyaç duymayacak gibi görünüyor. Ancak firma, sesli ve videolu görüşme işlevlerini masaüstü yazılım üzerinden daha rahat sunabileceğini düşünüyor. Bunun yanında WhatsApp Web için tarayıcınızın bir sekmesini sürekli açık tutmanız gerekiyor. Masaüstü programla birlikte bu sorun ortadan kalkabilir ve WhatsApp, masaüstünde çalışan Skype'ın karşısında güçlü bir alternatif haline gelebilir.

Haberin Devamı

Eğer bu sızıntı gerçekse WhatsApp, bilgisayarlarımıza tam anlamıyla yerleşmek üzere olabilir!
WhatsApp'ın masaüstünde çalışan bir yazılım üzerinde çalıştığı dedikoduları yapılıyor. Windows ve Mac'te doğal olarak çalışacak olan istemci, WhatsApp'ın biraz daha yaygınlaşmasına yardımcı olabilir.
WABetaInfo'nun paylaştığı görüntülerde WhatsApp'ın projesiyle ilgili belirli cümlelere çeviriler aradığı anlaşılıyor. Buradan masaüstü için yeni bir istemci geliştirildiği anlaşılıyor. WhatsApp, böyle bir yazılımın varlığı konusunda henüz yorum yapmış değil. Dahası sızıntının gerçek olduğunu garantilemenin bir yolu da bulunmuyor.
WhatsApp Web varken masaüstü programına çoğu kullanıcı ihtiyaç duymayacak gibi görünüyor. Ancak firma, sesli ve videolu görüşme işlevlerini masaüstü yazılım üzerinden daha rahat sunabileceğini düşünmüş olabilir. Bunun yanında WhatsApp Web için tarayıcınızın bir sekmesini sürekli açık tutmanız gerekiyor. Masaüstü programla birlikte bu sorun ortadan kalkabilir ve WhatsApp, masaüstünde çalışan Skype'ın karşısında güçlü bir alternatif haline gelebilir.
Yaklaşık bir yıl önce Web sürümünü yayına alan WhatsApp, kullanıcıların bilgisayarda daha etkin kullanım elde etmeleri için Windows ve Mac uygulamalarını devreye almaya hazırlanıyor.
Büyümesini sürdüren WhatsApp, hem mevcut kullanıcılarına daha pratik bir deneyim sunmak, hem de yeni alanlar yaratmak için geliştirmeler yapmaya devam ediyor. En son geçen sene Web sürümünü devreye alan şirket, bu defa daha radikal bir çıkışla, Windows ve Mac bilgisayarlar için uygulama hazırlığı içinde. Söz konusu geliştirmeye dair ekran görüntülerinin (aşağıdaki tweet’ten erişebilirsiniz) ortaya çıkmasıyla çakılan kıvılcım kısa sürede büyüdü.
Mobil uygulamanın avantajları bilgisayara gelir
Genel işlev almanında WhatsApp Web’den bir farkının olmasını beklemiyorum. Fakat cep telefonu uygulamasının getirdiği kullanışlı özelliklerin bilgisayar uygulamasıyla masaüstüne gelmesi kullanıcı deneyimini biraz daha iyileştirebilir.

Haberin Devamı