Gazete Vatan Logo

WhatsApp kurucularından güvence geldi!

WhatsApp'ın kurucuları, ünlü mesajlaşma uygulamasındaki değişikliklerle ilgili kullanıcılarının yüreğine su serpen açıklamalar yaptı!

WhatsApp kurucularından güvence geldi!

WhatsApp'ın mucitlerleri, kullanıcıları ve firmaları birbirine ulaştırırken gizliliğe önem vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

Salı günü Wall Street Journal'ın Kaliforniya'daki WSJ.D. Live global teknoloji konferansında konuşan WhatsApp kurucuları Jan Koum ve Brian Acton, popüler uygulamanın kullanıcılarının firmalarla daha kolay iletişime geçme ihtiyacı duyduğunu söyledi. "Telefonda beklerken heyecan duyan kimseye rastlamadım" diyerek izleyicileri güldüren Koum, şöyle devam etti

"Firmalarla iletişim kurma olanağını sağladığımızda, insanların hayatı çok daha kolay olacak."

Bu tür bir iletişimle ilgili "bastırılmış bir talep" olduğunu söyleyen Koum, telefon numaralarının Facebook'la paylaşımına rağmen, uçtan uca şifreleme sayesinde güvende olduklarını tekrarladı. "Kullanıcılarımız hakkında hiçbir zaman çok fazla bilgimiz olmadı" diyen Koum, kullanıcılara gerçek isimlerini, cinsiyetlerini, yaşlarını veya nerede yaşadıklarını sormadıklarını hatırlattı. Telefon numaralarıyla ilgili yapılan değişiklik, firmaların kullanıcılara ulaşmasını kolaylaştırsa da Koum, "spam olmayacak" diyor.

Haberin Devamı

Koum, konuşmasını "sistemimizi kullanıcılarımız hakkında mümkün olan en az bilgiyle çalışacak biçimde geliştirdik" sözleriyle sonlandırdı. Koum ve Acton, Facebook'un WhatsApp'taki rolü hakkındaki bir soruya ise Facebook'un son derece destekleyici olduğu cevabını verdi ve "bağımsız bir kimlik olarak" çalışmaya devam ettiklerini söyledi.