Gazete Vatan Logo

WhatsApp’ın izinden gidiyor; Yik Yak

Bir sene önce iki üniversite öğrencisi tarafından kurulan Yik Yak isimli mobil uyulama, 62 milyon dolarlık bir yatırım anlaşması yaptı. Uygulamaya yatırım yapan şirket, daha önce WhatsApp ile de benzer bir anlaşma yapmıştı.

Geçen yıl kurulan sosyal medya uygulaması Yik Yak, 62 milyon dolar (138 milyon TL) yatırım alarak dikkatleri üzerine çekti.

Android ve iOS işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonlar için geliştirilen Yik Yak, kısa bir süre içerisinde üniversite öğrencileri arasında popülerite kazandı ve bu sayede yatırımcı şirketlerin de radarına girmeyi başardı.

Sequoia Capital isimli yatırım şirketi, Yik Yak’a 62 milyon dolarlık bir yatırım yaptı. Şirketin bu yatırım çerçevesinde Yik Yak'ın ne kadarlık hissesine sahip olduğu ve yatırımın ardından uygulamanın değerindeki artış oranı şu an için bilinmiyor.

Daha önce WhatsApp’a da 60 milyon dolarlık bir yatırım yapan şirket, WhatsApp’ın 22 milyar dolar karşılığında Facebook’a satılmasının ardından 3 milyar dolardan fazla bir gelir elde etmişti.

Kullanıcılarının kimliklerini gizleyerek paylaşımda bulunduğu uygulamadaki paylaşımlar, diğer kullanıcılar tarafından oylanıyor ve diğer paylaşımlara oranla daha fazla olumlu oy alanlar 'Hot' isimli kısımda sergileniyor.

Uygulama, kullanıcıların kendi bölgelerindeki paylaşımları ve her üniversite kampüsünden yapılan paylaşımları ayrı ayrı kategorize ederek kullanıcılarına sunuyor.

Söz konusu uygulama Tyler Droll ve Brooks Buffington tarafından Furman Üniversitesi’nde okudukları son yılda kuruldu. Mezun olduktan sonra tüm zamanlarını uygulamayı daha da geliştirmek için ayırma kararı alan ikili sayesinde Yik Yak, kısa bir süre içerisinde başta ABD olmak üzere dünya çapında geniş kitlelere ulaştı.

Haberin Devamı