Gazete Vatan Logo

WhatsApp’a evinde BiP’le kafa tutacak

Turkcell, dünyayı ‘BiP’le tanıştırmak için iletişim kampanyasına New York’un ünlü Times Meydanı’nda start verdi. Türkiye’nin dijital ihracat çıkarmasına imza atacaklarını söyleyen Genel Müdür Terzioğlu, “Milli uygulamalarla hedefimiz 1 milyar kez indirilmek” dedi

WhatsApp’a evinde BiP’le kafa tutacak

Dünyanın ilk dijital operatörü Turkcell’in hayata geçirdiği iletişim ve yaşam platformu BiP, Türkiye’nin ardından yurt dışındaki iletişimi için de gaza bastı. Son 1 yılda kullanıcı sayısını küresel oranda yüzde 70 artıran BiP, pazar liderliğini ele geçirmek için yeni bir iletişim kampanyasına start veriyor. Kampanya kapsamında, dünya medyasının en önemli mecralarında boy göstermeye hazırlanan uygulamanın ilk adresi, en yakın rakibinin çıktığı ülke olan ABD.

Dijital ihracat atağı

Türkiye’nin Turkcell’i olarak yerli ve milli teknolojilere yatırım yapmaktan gurur duyduklarını vurgulayan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Dünyada BiP’i kullandırma, indirme ve Türkiye’nin dijital ihracatını hızlandırma hamlesi olarak adlandırdığımız bu süreci New York’tan başlatıyoruz” dedi. Reklamın ana mesajını, “Diğerlerini bırakın; gelin BiP’i kullanın. Yeni teknolojileri deneyimleyin; sadece kullanmakla kalmayın kullandırtın” diye özetleyen Terzioğlu, şunları kaydetti: “Türk mühendisleri müthiş işler ortaya çıkarıyor. Sadece BiP değil, fizy, TV+, Dergilik, Lifebox, Yaani ve diğer uygulamalarımızla bugün 120 milyon indirilme rakamını yakaladık. Hedefimiz 3 yıl içinde bu rakamı 1 milyara çıkarmak.”

Haberin Devamı

Hızlı para yatır, oyun oyna

Grup görüntülü görüşme: Mesajlaşma uygulamalarında bir ilk olan grup görüntülü görüşme özelliği ile 6 kişi aynı anda HD kalitede görüntülü olarak görüşme yapabiliyor.

Cepten cebe hızlı para transferi: Mesaj yazmak kadar kolay ve hızlı para transferi. iBAN ya da hesap numarasına gerek duymadan sadece telefon numarasıyla para gönderilebiliyor.

İkinci numaram BiP’te Servisi: BiP’e tanımlanan ikinci numara ile BiP üzerinden arama yapılabiliyor, aramalar karşılanıp SMS’ler alınabiliyor. Böylece çift telefon taşıma derdi sona eriyor. Sabit numaralar da bu servisten yararlanabiliyor. Dileyen BiP üzerinden evdeki sabit hat numarası üzerinden arama yapabiliyor. Yurt dışında yaşayan vatandaşlar da yabancı operatör hattı ile Turkcell hattını aynı cihazda BiP üzerinden kullanmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

BiP ’ten her yöne arama: BiP üzerinden her yöne arama yapabiliyor, uçakta veya metroda bile Wi-Fi’a bağlanarak Turkcell üzerinden aranabiliyor.

Anlık karşılıklı takip etme: Takip et özelliğiyle, takip isteği yollanan kişinin nerede olduğunu anlık olarak görüntülenebiliyor.

BiP Game ile oyun oyna:

Bu platform üzerinde ayda 1.7 milyon kullanıcı oyun oynuyor.

Yerli navigasyon yolda

Turkcell, yerli arama motoru Yaani’nin ardından, yerli navigasyon uygulamasını da hayata geçiriyor. Şirket bu alandaki ilk aksiyonu “Kopilot” ile başlatmıştı. Kaan Terzioğlu, “Kopilot’la aracınızı oğlunuza, kızınıza verdiğinizde hız limiti koyabiliyorsunuz. Eski bir aracı bile akıllı yapan bu uygulamamızın ardından yerli navigasyon servisi de yakın zamanda pazara sunulacak” dedi.

Kullanıcı sayısı 5 kat artacak

ABD’nin ardından İngiltere, Almanya, Fransa ve Rusya’nın da bulunduğu birçok Avrupa ülkesinde kampanyaya hazırlanan BiP’in öncelikli hedefi, yurt dışında 25 milyon kullanıcıya erişmek. Kaan Terzioğlu, “Avrupa’da yaklaşık 5 milyon Türk yaşıyor. Türk vatandaşları o ülkelerde uygulamayı kullanıyor. Ancak tablo bundan ibaret değil. İran’dan Suudi Arabistan’a, Fas’tan Ukrayna ve Belarus’a, Japonya’dan Brezilya ve Antartika’ya kadar dünyanın dört bir yanında BiP kullanıcısı var. Hedefimiz BiP’in uluslararası reklam kampanyasıyla tüm dünyadaki kullanıcı sayısını 5’e katlamak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı