Gazete Vatan Logo

Weinstein 1 milyon dolara serbest

Oyuncular dahil onlarca kadına cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıkan ünlü Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein, kelepçelenerek mahkemeye çıkarıldı. Weinstein'ın 1 milyon doları nakit olmak üzere 10 milyon dolarlık kefaletle tutuksuz yargılanmasına ve GPS cihazıyla takip edilmesine karar verildi.

Weinstein 1 milyon dolara serbest

Film yapımcısı Harvey Weinstein, hakkındaki cinsel saldırı suçlamaları sonrasında New York’ta polise teslim oldu. New York’taki polis karakoluna yerel saatle sabah 7.25’te teslim olan Weinstein, bugün hakim karşısına çıktı. Hakim 10 milyon dolarlık kefalet bedeli belirledi. Bu kefalet bedelinin 1 milyon doları da nakit olarak belirlendi. Weinstein ayrıca, GPS cihazı kullanmak zorunda bırakıldı.

Hollywood’un en güçlü yapımcılarından olan Weinstein, 70’den fazla kadın sinema oyuncusu tarafından cinsel taciz ve cinsel saldırı iddialarıyla suçlanıyor. İlk kez New York Times gazetesinde yayınlanan taciz iddiaları, “MeToo-Ben de Yaşadım” hareketinin başlamasına yol açtı. MeToo hareketi, sinemadan, siyasete farklı alanlarda çalışan yüzlerce kadının, önemli mevkilerde bulunan erkek yöneticilerin kendilerine yönelik cinsel tacizlerini kamuoyu önünde paylaşmalarına öncülük etti.

Weinstein, hakkındaki taciz iddialarını reddediyor ve kendisini suçlayan kadınlarla rızaları dışında bir ilişkide bulunmadığını söylüyor. Weinstein’e yöneltilen suçlamaların arasında tecavüz de var. Manhattan bölge savcılığı, suçlamaları yöneltmeden önce aylar süren bir soruşturma yaptı.

Haberin Devamı

Weinstein, suçlamalar sonrasında, Oscar Ödülleri’ni dağıtan Sinema Sanat ve Bilimleri Akademisi’nden ihraç edilmişti. Londra polisi de, Weinstein hakkında bir soruşturma yürüttüğünü açıkladı. Ünlü yıldız Ashley Judd da geçen ay Weinstein aleyhinde dava açtı. Judd, Weinstein’in cinsel tacizine karşı koyduğu için kendisini mesleki açıdan cezalandırıp “Yüzüklerin Efendisi” filminde rol vermediğini iddia ediyor. Yapımcı bu iddiayı da reddediyor.