Gazete Vatan Logo

Web sitesi sahibi olmak istiyorum

Artık siz de kişisel bir blog açmak veya işletmeniz için bir web sitesi sahibi olmak istiyorsanız bu yazıyı mutlaka okuyun. İzlemeniz gereken bazı adımlar olacak. İnternet dünyasında yer alabilmek için her şeyden önce bir domain sahibi olmalısınız. Domain Türkçe karşılığı ile alan adı sizin internetteki kimliğinizdir. Ziyaretçileriniz size alan adınız aracılığıyla ulaşacaklardır. Web sitenizi oluşturmadan önce doğru bir alan adı seçimi yapmalısınız. Öncelikle web sitenizin içeriği ne olacak? Sitenizde nelere yer vereceksiniz, hangi konular hakkında yazılar yazacaksınız? Anahtar kelimeleriniz ne olacak? Yani ziyaretçileriniz arama motorlarında ne yazdığında sizi bulmalı? Bu soruların cevabı tabiki de verdiğiniz hizmet veya pazarladığınız ürünlerle doğru orantılı olmalıdır. Örneğin bir haber sitesi iseniz ziyaretçileriniz, arama motorlarına son dakika haberleri, güncel haberler gibi kelimeler yazarak sizi bulmalılar. Bu sorulara amacınız doğrultusunda bir cevap bulduktan sonra domain sorgulama sayfasını ziyaret ederek sizi karşılayan ekranda alan adı sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Burada sizin için yüzlerce alan adı uzantısına yer verilmiş. Web sitenizi daha jenerik ve rakiplerinizden farklı görünmesini istiyorsanız bu uzantılara bakmalısınız. Alan adınızı birkaç farklı uzantı ile tescil etmek rakiplerinizin sizin alan adınızı kullanmasına engel olacaktır.

Düzenli Ziyaretçiler Web sitenize trafik sağlayabilmek için sitenizi her zaman güncel tutmanız gerekmektedir. Yine haber sitesi örneğinden devam edecek olursak, sitenizde yer vereceğiniz haberler güncel ve özgün olmalıdır. Haberleri özgün, kısa ve öz bir şekilde sunmak okuyucularınızın dikkatini çekecektir. Sitenizin yer verdiğiniz yazıların özgün olması çok önemlidir. Kopya içeriklerin sitenize bir faydası olmayacağı gibi zararı olacaktır. Arama motorları sizi, sitenizde yer alan kopya içerik oranında geri sıralara itecektir.

Sosyal Medya Etkileri Sitenizin sosyal medya hesapları olmalıdır. Web sitenizde yayınladığınız içerikleri aynı hızla sosyal medyadaki takipçilerinizle de paylaşmalısınız. Buradan gelen ziyaretçiler siteniz için önemli olacaktır. Kullanıcıların sitede geçirdikleri süre, gezdikleri sayfalar arama motorları tarafından izlenmektedir. Bu sizin sıralamanıza etki eden önemli faktörlerden bir tanesidir.

Haberin Devamı