Gazete Vatan Logo

Wall Street'ten hapse oradan beyaz perdeye

Kadın.. Güç.. Para.. Uyuşturucu.. Daha ne olsun?

Wall Street'ten hapse oradan beyaz perdeye

Ünlü yönetmen Martin Scorsese’in yönetmenliğini yaptığı, 10 dalda Oscar adayı olan Wolf of Wall Street ( Wall Street'in Kurtları) adlı filmde Jordan Belfort adında bir brokerın gerçek hayat hikâyesi işleniyor. Belfort’un anılarından uyarlanan film 1987-1998 yılları arasında Wall Street’te yaşanan akıl almaz olayları anlatıyor. Jordan Belfort karakterini dünyaca ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio canlandırdı.

Filmin gösterime girmesi ile birlikte gerçekten ilginç istatistiki bilgiler ortaya çıktı.

- Filmde 569 defa ağır küfür edildi.
- Bu dakikada 3 küfür anlamına geliyor.
- Cinsellik, hakaret ve uyuşturucu içeren sahneler oldukça çok.
- Malezya, Nepal ve Kenya’da gösterimi yasaklandı.
- Dubai'de 30 dakikalık bölümü kesildi.


Jordan Belfort kimdir?

9 Temmuz 1962 yılında ABD'nin New York kentinde dünyaya gelen Jordan Belfort, Amerikan Üniversitesi biyoloji bölümünü bitirdi.

Kariyerine bir komisyoncu olarak başlayan Belfort kısa sürede yükseldi. 1990 yılında Stratton Oakmont adlı komisyonculuk şirketini kurdu. 24 yaşında ki hırslı broker bir çok yatırımcıyı dolandırdı. Bir anda zengin olan Jordan Belfort kendini kadınlara ve uyuşturucuya kaptırdı.

Zengin hayatı uzun sürmedi

1998 yılında dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından Jordan Belfort hakkında soruşturma açıldı. Yatırımcıların yaklaşık 200 milyon dolar kaybetmesine neden olmasından dolayı 110 milyon 400 bin dolar para cezası ve 1 yıl 10 ay hapis cezası aldı.

Hapiste iken hücre arkadaşı olan Tommy Chang ile tanıştı. Yönetmenlik ve yazarlık yapmış Chang, Belfort'un hayatını yazmak ve yayınlamak için ikna etti.

2 kitaptan 1 milyon 700 bin dolar kazandı

Jordan Belfort hapisten çıktıktan sonra yazarlık ve motivasyon seminerleri üzerine konuşmacılık yapmaya başladı. Yayınldığı iki kitabından 1 milyon 700 bin dolar kazandı. Jordan Belfort hala devam eden borcunu ödemektedir.

Ayrıca Jordan Belfort zamanında şirketinde eğitim seviyesi çok yüksek olmayan deneyimsiz ancak tutkulu gençlere şans vermesiyle tanınır. Stratton Oakmont kapatılmadan önce bünyesinde onlarca hatta yüzlerce hırslı ve zeki genç çalışan bulundurur. Bunun sebebi aslında kendisininde fakir bir aileden gelmesi ve ona da genç yaşında Wall Street'de şans verilmesidir.

Öte yandan jordan belfort zengin yaşantısı boyunca aldığı uyuşturuculardan dolayı ömrünün 1 ayını rehabilitasyonda geçirmiştir.



Jordan Belfort

Haberin Devamı