Gazete Vatan Logo

VW Polo Avrupa’da ‘yılın otomobili’ seçildi

Yeni Volkswagen Polo, Avrupa’da “yılın otomobili” seçildi

Yeni Polo, “Car of the year” jürisi tarafından 357 puan alırken, Toyota iQ 347 puanla ikinci, Opel Astra 221 puanla üçüncü oldu. Böylece 18 yıl aradan sonra Volkswagen’in bir modeli Avrupa’da “yılın otomobili” ödülüne layık görüldü. Bu ödülü 1992’de Volkswagen, Golf modeliyle almıştı. 2008’de ise “yılın otomobili” unvanını Opel Insignia kazanmıştı. Yeni VW Polo, bir önceki nesile göre 36 mm daha uzun ve 32 mm daha geniş. VW’ni yeni Golf’le başlayan tasarımı özelliklerini taşıyan otomobile ilk bakışta şık burun tasarımı, sportif farları ve siyah renkli alçak radyatör ızgarası ve gövde rengindeki tamponlar dikkat çekiyor.

İlk kez 1975 yılında tüketiciyle buluşan Polo’nun 5’inci jenerasyonu, Türkiye’de iki farklı motor seçeneğiyle satılıyor. Araçta; 85 beygir güç üreten 1.4 lt benzinli motor ile 90 beygirlik TDI CR dizel motor yer alıyor.

Polo’da 15 inç çelik jant, gövde rengi tampon, kapı kolları ve yan aynalar, krom iç süslemeler, yükseklik ayarlı ön koltuklar, elektrikli ön ve arka camlar, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, yarı otomatik klima, sürücü ve yolcu ön hava yastıkları standart olarak yer alıyor.

Haberin Devamı