Gazete Vatan Logo

VW’nin 6 modeli ‘yılın en güvenli aracı’ seçildi

‘Yılın en güvenli aracı’ ödülünü Volkswagen aldı

Volkswagen, IIHS-Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü tarafından yapılan güvenlik derecelendirmesinde 6 farklı modeliyle ‘yılın en güvenli aracı’ ödülünü aldı. VW’nin Jetta, Jetta Sportswagon, Golf, Golf GTI, Tiguan ve Touareg modelleri Amerika Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü’nün testlerinde, en güvenli araçlar seçilerek ‘Top Safety Pick 2010’ ödülüne layık görüldü. Toplam 66 aracın katıldığı IIHS testlerinde, tüm Volkswagen modellerinin ABS, ESP, ön ve yan hava yastıkları tam not aldı. Yeni Touareg büyük SUV segmentinde güvenlik testlerini geçebilen tek araç oldu. Testler, ABD’de faaliyet gösteren ve güvenirliğiyle bilinen IIHS (The Insurance Institute for Highway Safety) tarafından gerçekleştirildi. Sigorta şirketleri tarafından finanse edilen organizasyon, araçların çarpışmalara ve kazalara karşı güvenlik özelliklerini test ederek değerliliğini araştırıyor.

Toyota, TÜV’ün 2’nci el raporundan birinci çıktı

Toyota, 2. el otomobiller için önemli bir referans olan 2011 TÜV raporunda 5 farklı araç yaşı kategorisinde (2-3, 4-5, 6-7, 8-9 and 10-11 yaş) 17 kere ilk 10’nda yer aldı. Rapor, geçtiğimiz 12 ayda TÜV tarafından Almanya’da incelenen 7.25 milyon araç dikkate alınarak hazırlandı. Raporda, hibrid Toyota Prius sınıfının en güvenilir aracı seçildi. Prius, 2-3 yaş kategorisinde yüzde 2.2 kusur oranı ile 1’inci sırada yer alırken, Auris de yüzde 2.3 hata oranı ile Prius’un hemen arkasından 2’nci oldu. Verso, Avensis, RAV4, Corolla ve Yaris ise raporda ilk 10 sıralamasına giren diğer Toyota modelleriydi.

Otomobil Oscar’ını alan LEAF, Avrupa yollarında

Nissan, 9 adet elektrikli aracı LEAF’i, Portekiz Elektrikli Taşımacılık Konsorsiyumu MOBI.E’ye verdi. Böylece “yılın otomobili” seçilen LEAF, Avrupa yollarıyla tanışmış oldu. Portekiz, 2008’in Kasım ayında, ülkede yaygın bir şarj ağı kurmak ve sıfır emisyonlu taşımacılığı desteklemek üzere Renault-Nissan Ortaklığı ile bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma sayesinde Renault-Nissan Ortaklığı ve Portekiz arasında doğrudan elektrikle çalışan araçlar konusunda bir işbirliği yaratılarak bu konuda Avrupa’da bir ilk gerçekleştirildi. Şebekeyi kuran MOBI.E şu ana kadar ülke çapında 25 şehirde şarj noktaları inşa etti. 2011 yazına kadar 1300 adet normal şarj tesisi ile 50 adet hızlı şarj tesisi ülkede hizmet vermeye başlayacak. LEAF’lerin müşterilere teslim işlemi Japonya ve ABD’de başladı. Avrupa için, Portekiz, İrlanda, İngiltere ve Hollanda’ya yapılacak ithalat, 2011’in ilk çeyreğinde başlayacak. Şu an Japonya’da üretilen LEAF ayrıca İngiltere’deki Sunderland fabrikasında da 2013’ten önce üretilmeye başlanacak.

40’tan fazla ödül kazanan Insignia’ya bir yenisi daha

Opel’in D segmentinde yer alan modeli Insignia, DEKRA’nın 2011 Hata Raporu‘na göre, en az hata oranına sahip olan otomobil oldu. Yüzde 96.1’lik hatasızlık oranıyla Insignia tüm test edilmiş araçlar arasında en iyi sonucu aldı. Opel, aynı kategoride Corsa modeliyle 2010 yılında elde ettiği başarıyı tekrarladı. DEKRA, yıllık hata raporunu 7’i araç tipi sınıfında ve 3 kilometrelik okuma aralığında hassas türde değerlendirmeler yaparak meydana getiriyor. Hata raporu 15 milyon incelemeden alınan verilere dayanarak oluşturuluyor. Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, “Bu sonuç sadece Insignia’nın kalitesinin kanıtı olmakla kalmayıp model yelpazemizin tamamının üst sınıf olduğunu gösteriyor. Müşterilerimize bu kalitede ürünler sunmaya devam edeceğiz” dedi. Opel Insignia, 2008’de piyasaya sürüldüğünden bu yana “2009 yılının en iyi otomobili” dahil olmak üzere 40’ın üzerinde uluslararası ödüle layık görüldü.

Haberin Devamı