Gazete Vatan Logo

Vurur yüze kar tanesi tatil yapsana bi tanesi

Vurur yüze kar tanesi tatil yapsana bi tanesi

Meteoroloji uzmanları İstanbul için gerekli önlemlerin alınması konusunda uyarıda bulunurken, milyonlarca öğrenci de okulların tatil edilip edilmeyeceğinin yanıtını merakla bekledi. Bazı öğrenciler ise, Twitter üzerinden İstanbul Valisi Vasip Şahin’e seslenerek kar yağışına yönelik isteklerini şöyle dile getirdi:

- pişt pişt tatil yapsana valiciğim:)

- Vasif abi tatil yapar mısın?

- benim unicornum bahadır okula uçarak giderken kafasına dolu yağsa, boynuzu kopsa. Sen bunun hesabını nasıl vereceksin? Huh

- 2016 başında da tatil yaparsanız alacağınız hayır duası 2016 sonuna kadar size yeter @vasipsahin

- hey vasip baksana kar yağıyor yav kafama yarın okulları tatil yapsan da rahat girsek bu yeni yıla

- Vurur yüze kar tanesi tatil yapsana bitanesi

- Vasip bey amca efendi yarın kar tatili yaparmısınız

- Yarın 3 ders arka arkaya matematik var vali amca karda başladı tatil yap :))

- okullarında tatil olmasının vakti geldi

- oh oh oh kar da yağıyo artık vasip beyciğim yarını tatil yapar

- Valicim hazır kar yağıyo havada soğuk yarın 3 tanede sınav var tatilmi yapsan

Haberin Devamı

- vasip amca sen olayı biliyorsun amin

- Beni hatırladın dimi, geçen yıl sana olan sevgimi 140 karaktere sığdıramadığım için destanlarca twit atmıştım.. N’aber?

- Vasip Amca seni çok seviyoruz bunu bil. Ama konumuz bu değil kar başladı. Umarım mesaj alınmıştır

- Kar denice akla hemen onu adı gelir vasip vasip vasip

Bakan da tatil için ‘karar valinin’ dedi
Milli Eğitim bakanı Nabi Avcı, İstanbul’da başlayan kar yağışı anımsatılarak, okulların eğitime ara verip vermeyeceğine yönelik soruya, bu konudaki karar mercinin valilikler olduğuna dikkati çekti. Valilerin kar yağışı, herhangi bir doğal sorun veya güvenlik sorunlarıyla ilgili valilerin gerektiğinde, gereken ölçekte önlemlerini aldıklarına belirten Avcı, “Gereken ölçekte derken İstanbul çok büyük bir kent. Bazı semtlerde evet kar yağışı nedeniyle çocukların erişim imkanı olmayabilir, sıkıntı olabilir. O durumları valiliklerimiz, kaymakamlıklarımızla beraber değerlendirir, en uygun kararı semt semt, mahalle mahalle hatta okul okul değerlendirmelerini yaparlar ona göre kararlarını verirler” dedi.

İSTANBUL VE 19 İLDE OKULLARA KAR TATİLİ

İSTANBUL Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildiğini bildirdi. Türkiye genelinde 19 il ve birçok ilçede yoğun kar nedeniyle okullar tatil edildi. İşte kar tatili ilan edilen il ve ilçeler: Çorum’da kent merkezi ve 10 ilçede, Samsun il geneli, Canik, Ayvacık, Salıpazarı, Çarşamba, Alaçam, Vezirköprü ve 19 Mayıs ilçelerinde, Sivas Akıncılar, Gölova ilçelerinde, Bolu’nun Gerede, Dörtdivan ilçelerinde, Düzce il genelinde, Tokat’ın Yeşilyurt, Almus, Artova, Başçiftlik ve Niksar ilçelerinde, Kastamonu’nun Şenpazar, Bozkurt ilçelerinde, Karabük Ovacık’ta, Hakkari il merkezi ve bağlı köylerde, Karaman’da, Giresun köy okulları ile Dereli, Çanakçı ilçelerinde, Niğde merkez köy ve beldeleri, Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde, Nevşehir merkez, Acıgöl, Ürgüp, Derinkuyu, Avanos ilçeleri, Yozgat Akdağmadeni ilçesinde, Ordu Gürgentepe, Korgan, Mesudiye ilçelerinde, Sakarya’da il genelinde, Rize’nin Çamlıhemşin, Hemşin, Güneysu ilçelerinde, Erzurum merkezi ile tüm ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi.

Haberin Devamı