Gazete Vatan Logo

Vurulan arkadaşı yere düşünce panikleyip otomobille üzerinden geçmiş

Vurulan arkadaşı yere düşünce panikleyip otomobille üzerinden geçmiş

KAYSERİ'de silahla vurulduktan sonra üzerinden otomobilin geçmesi sonucu hayatını kaybeden 43 yaşındaki Davut Kaya'nın cinayet sanıkları ilk kez hakim karşına çıktı. Olayda silahla vurularak yere düşen Kaya'nın üzerinden geçen otomobil sürücüsünün, korkuyla olay yerinden kaçmaya çalışan arkadaşı Okan C. olduğu anlaşıldı.

Olay, Kocasinan İlçesi Fevziçakmak Mahallesi, Susurluk Sokak'ta 7 ay önce meydana geldi. Alacak borç anlaşmazlığı nedeniyle bir grup tarafından önce silahla vurulan ardından otomobille ezilen Davut Kaya, olay yerinde hayatını kaybetti. Olayla ilgili gözaltına alınan 7 sanıktan 3'ü tutuklandı.

Cinayetle ilgili dava, Kayseri Adalet Sarayı 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Davanın ilk duruşmasına, Yozgat Cezaevi'nde tutuklu Mustafa Yalçı, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, diğer sanıklar mahkemede hazır bulundu. Yalçı savunmasında, ''Otomobil alışverişi nedeniyle borcum olan Murat Yaman'a borcumu ödemek için alacaklı olduğum Orhan Cingöz'ün evine gittim. Evini bilmediğim için arkadaşlarımdan yardım istedim. Olay yerine gittiğimizde Orhan evde yoktu. Geri dönerken Orhan'ın komşusu olan Davut Kaya dışarıya çıkarak bana küfür etti. Yanında Okan C. de vardı. Kaya üzerime doğru yürüyerek küfür etti, daha sonra da tehdit etti. Düzgün konuşmasını istedim. Davut Kaya, arabaya vurdu. O sırada bilmediğim bir yerden tüfekle ateş sesi geldi. Ben de belimdeki silahı çıkarıp yere korkutmak için birkaç el ateş ettim. Kaya, kaçarken yere düştü, o sırada hareket eden araba üzerinden geçti ve öldü'' dedi.

Haberin Devamı

Olayla ilgili tutuklu yargılanan Yaşar Çavuş da, yaşanan kavgada korkutmak amacıyla havaya ateş ettiğini söyledi. Tutuklu Önder Kahraman ise mahkemede yaptığı savunmada, ''Otomobil satışından alacaklı olduğum para için Gaziantep'ten Kayseri'ye geldim. Mustafa, 'alacağımı tahsil edip sana para vereyim' deyince olayın gerçekleştiği mahalleye gittik. Davut Kaya isimli kişi küfürler edip, Mustafa'ya saldırdı. Silah sesi duyunca arabanın torpido gözünde bulunan silahı alarak ateşledim. Vurduğumu görmedim" diye konuştu.

Haberin Devamı

''BİLMEDEN EZDİM''

Tutuksuz sanıklardan Okan C. ise ''Davut Kaya ile beraber evden çıktık. Mustafa Yalçı ile konuşuyordu, sonra tartışma çıktı, silahlar patladı. Üzerimden mermiler gelip geçti, korkuyla arabaya bindim. Olay yerinden kaçmak isterken vurulup arabanın önüne düşen Davut'u bilmeden ezdim'' dedi. Mahkeme, tanıkların dinlenmesi için davayı ileri bir tarihe erteledi.