Gazete Vatan Logo

Vurmak için tarih verdi

Kuzey Kore, Pasifik’teki ABD toprağı Guam’ı 4 füzeyle vurmak için Ağustos ortalarına kadar hazırlıkları tamamlayacağını ilan etti

Vurmak için tarih verdi

ABD ve Kuzey Kore arasındaki füze restleşmesi devam ederken, Pyongyang yönetimi Guam’a orta menzilli füze saldırısını içeren plan için ilk kez tarih verdi. Kore resmi haber ajansında yer alan açıklamaya göre, ağustos ortasında ABD’ye bağlı özerk Guam açıklarına 4 adet orta menzilli füze fırlatma planı hazır olacak. Açıklamada, planın uygulanması için Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un onayının beklendiği belirtildi. Kuzey Kore ordusundan gelen açıklamada, “Planımızı yapacağız ve Guam’ı vurmak için Başkomutanımızın emrini bekleyeceğiz” denildi.

‘Boş laf’

Açıklamada hazırlanan plana dair detaylar da şöyle aktarıldı: Kore Halk Ordusu tarafından fırlatılacak olan Hwasong-12 füzeleri, 3 bin 357 km yol kat edecek Guam’ın 30 ila 40 km açıklarında suya düşecek. Füzeler Japonya’nın Şimane, Hiroşima ve Koiçi bölgelerinin üzerinden uçacak. Kuzey Kore yönetiminden yapılan açıklamada AB D Başkanı Donald Trump’ın ‘Kuzey Kore tehditleri bıraksa iyi olur yoksa ateş ve öfkeyle karşılık veririz” sözleri içinse “Boş laf” yorumunu yaptı ve ABD Başkanı üzerinde sadece ‘mutlak gücün etkili olabileceğini’ söyledi. Kuzey Kore Genelkurmay Başkanı Kim Rak Gyom, Trump için “Mantıklı düşünmekten aciz bu adamla anlamlı bir diyalog kurmanın imkanı yok” dedi.

Haberin Devamı

Atomları aynı!

Fransa’nın saygın gazetelerinden Liberation, Photoshop programı ile Kim Jong-un ve Trump’ın yüzlerini birleştirerek, iki liderin de birçok benzer özelliği olduğuna vurgu yaptı. Sol tabanlı gazete, “Bu iki adam birbiriyle aynı atomları taşıyor. İkisi de nükleer güç. İkisi de sivri dilli. Tamamen aynı DNA’yı taşıyorlar” yorumunda bulundu.

Japonya üzerinden vuracak

Pasifik Okyanusu’nda bulunan ve Kuzey Kore’ye 3 bin 400 km uzaklıkta olan Guam’da Anderson Hava Üssü yer alıyor. Söz konusu üs, B-1 bombardıman uçakları tarafından Güney Kore hava sahasındaki uçuşlardan sonra yakıt ikmali için kullanılıyor. Trump, Kuzey Kore’nin nükleer faaliyetlerine ve ABD’ye karşı hamlelere devam etmesi halinde, “Dünyanın şimdiye kadar görmediği bir hiddetle” yüzleşeceğini söyleyerek tehdit etmişti.

Haberin Devamı