Gazete Vatan Logo

Vurgun büyüyor

Ziraat Bankası'nda hesaplarından para çekilen müşteriler 4'ten fazla, miktar da 3 trilyonu aşıyor. Hesapları boşaltılan müşterilerin emekli orgeneraller Necdet Üruğ, Muhittin Fisunoğlu, Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal ve Dr. Haluk Yücesoy'la sınırlı kalmadığı ortaya çıktı.

TRİLYONLAR UÇTU
GENEL Müdür Erdoğan, "Rakam 3 trilyonun üzerinde olabilir. Bazı hesaplar sisteme girmeden zimmete geçirilmiş. Dilek Dizdaroğlu müşterilerin güvenini kazanarak usulsüzlük yapmış" dedi.

ŞAŞIRDIM KALDIM
HESABINDAN 1.5 trilyon çekilen Gül Sunal da Dilek Dizdaroğlu'yla yakın arkadaş olduğunu söyledi, "Şaşırıp kaldım. Bu para Kemal'in 15 yıllık birikimiydi" diye konuştu. diye konuştu.

Zimmetçi müdire kayıplara karıştı
Ziraat Bankası Caddebostan Şubesi'nde müşterilerin hesaplarından çalınan paranın 3 trilyonun üstünde olduğu belirtiliyor. Zimmet soruşturmasının tek şüphelisi olan Müdür YardımcısıDilek Dizdaroğlu ise ortada yok
Ziraat Bankası Caddebostan Şubesi'nden aralarında Genelkurmay Eski Başkanı Necdet Üruğ, Kara Kuvvetleri Eski Komutanı Muhittin Fisunoğlu, Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal ve Prof. Haluk Yücesoy'un da bulunduğu müşterilerinin hesaplarından yaklaşık 3 trilyon lirayı sahte belgeler ile zimmetine geçirdiği iddia edilen Dilek Dizdaroğlu hakkında soruşturma açıldı.
Bankadaki yolsuzluk müdür Onur Yiğit'in, yaklaşık bir hafta önce bir müşterisinin şikayeti üzerine hesapları inceletmesi sonucu ortaya çıktı. Ankara'dan gelen müfettişler hesap hareketlerini incelemeye aldı. Savcılığa yapılan şikayet doğrultusunda olaya Mali Şube Müdürlüğü de el koydu. Yapılan incelemede şubede 12 yıldır müdür yardımcısı olarak görev yapan Dilek Dizdaroğlu'nun parayı, kendisine ait müşterilerin hesaplarından çektiği tespit edildi. Başka hesapların da boşaltıldığı, çalınan paranın 3 trilyonun üzerinde olduğu belirtiliyor. Paranın izini süren müfettişler tam rakama ulaşmaya çalışıyor.

Olaydan sonra Ziraat Bankası Anadolu Bölge Müdürlüğü'ne tayin edilen Dizdaroğlu'nun rapor alarak yeni tayin yerine gitmediği anlaşıldı. Dilek Dizdaroğlu ile emekli albay olan eşi Akil Dizdaroğlu'nun Cumartesi gecesi Kadıköy Feneryolu Gazimuhtarpaşa Sokağı'nda bulunan evlerini de terk ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı