Gazete Vatan Logo
Magazin Volkan Konak'tan köşe yazarına suç duyurusu

Volkan Konak'tan köşe yazarına suç duyurusu

`Volkan Konak kafasını ne zaman dezenfekte edecek?'

ŞARKICI Volkan Konak, "Çorap kokan adamlar Anıtkabir'e girmesin" sözleri üzerine kendisi hakkında `Volkan Konak kafasını ne zaman dezenfekte edecek?' başlıklı bir yazı kaleme alan Trabzon'daki yerel gazetenin köşe yazarı Yahya Düzenli ve gazete hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Volkan Konak, Antalya'nın Kemer İlçesi'nde 14- 20 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali'nde sahneye çıkmış, şarkı aralarında sık sık Atatürk sevgisini dile getirmişti. Volkan Konak, Atatürk karşıtlarından `çorapları kokanlar' diye söz ederek, "Onlar Ankara ziyaretlerinde Anıtkabir'i ziyaret etmiyorlarmış. Aman etmeyin. Onlar çorap kokulu adamlar. Onlar topuklarının arkasına basarak girmesinler zaten Anıtkabir'e. Onlar girerse, Anıtkabir'i dezenfekte etmek gerekir" demişti. Konak konserinde sık sık Nazım Hikmet'in şiirlerinden de dizeler okumuştu.

Volkan Konak'ın bu sözlerine en sert tepki, memleketi Trabzon'da yayınlanan Karadeniz'den Günebakış Gazetesi köşe yazarı Yahya Düzenli'den geldi. Düzenli, 19 Haziran'da yayınlanan, `Volkan Konak, bir yıl önce Trabzon'un merkezinde Türk kadınına, `Müslüman bir ülkede kadın olmak istemem' diyerek hakaret eden Konak, bu kez mesafeyi epey açarak Kemer'de sahnede ortaya çıkıyor. Trabzon'da başörtüsüyle başlattığı ifrazatlarını Kemer'de `çorap'la devam ettiriyor. Konak, öncelikle kafasını dezenfekte etmeli! Bir de `zihin kirliliği' için laboratuara göndermek gerekiyor herhalde" ifadelerini kullandı.

Volkan Konak, bu yazının ardından avukatı aracılığıyla yazıyı yayınlayan Karadeniz'den Günebakış Gazetesi ve yazar hakkında, `kişilik haklarına hakaret edildiği' gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Karadeniz'den Günebakış Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Gökhan Dihkan, dün Cumhuriyet Savcılığı'na giderek 2009/1298 sayılı dosya kapsamında ifade verdi. Savcılığın yürüttüğü soruşturmanın ardından dava açılıp açılmayacağı belli olacak.

Haberin Devamı