Gazete Vatan Logo

Vizesiz ülkelere gidiyoruz

Son dakikacı Türklerin tatil rotası ‘vizesiz’ ülkelere döndü: Brezilya'dan Balkan ülkelerine...

Türk vatandaşları AB ülkelerine giderken yaşadıkları vize sıkıntısını, Brezilya’dan Güney Kore’ye, İran’dan Balkan ülkelerine vizesiz seyahat ederek atmaya çalışıyor.

Türkiye’ye vize uygulamayan ülke sayısı 56’ya ulaştı. Önümüzdeki günlerde imzalanan anlaşmaların yürürlüğe girmesiyle bu sayının 59 olması bekleniyor.

Vizesiz turların yıldızının parladığını söyleyen Hey Travel Trends Genel Müdürü Celal Bektaş, “Geçtiğimiz bayram vizesiz gidilebilen Şam, Beyrut, Dubrovnik ve birçok Balkan şehrinde neredeyse her sokakta bir Türk grubu vardı. Türkler vize ücretlerinin yanı sıra, Schengen vizelerinde yaşanan sıkıntı ve birçok evrak toparlama prosedürleri nedeniyle vizesiz turları tercih ediyor. Son dakika alınan tatil kararları da bunda etkili” dedi.

En çok ilgiyi Balkanlar gördü

Vizesiz olarak 2 yıl boyunca Yunanistan’a ve Yunan adalarına 10 bini aşkın tatilciyi seyahat ettirdiklerini söyleyen Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar ise “Vizesiz turlarda en çok ilgiyi Balkanlar görüyor.

Balkanlar destinasyonu ve Dubrovnik’i Türk turizmine kazandırdık, bugün her yıl ortalama 12 bin kişiye vizesiz Balkanlar turu satıyoruz” diye konuştu.

Vizesiz 56 ülkeye gidilebiliyor, yakında sayı 59’a çıkıyor

Vizesiz ülkelerde, girişte belli bir ücretle alınacak geçici vizeler ya da pasaporta vurulan damgalar yeterli oluyor. Türkiye’ye vize uygulamayan ülkeler ise şöyle: “Antigua, Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Ekvator, El Salvador, Fas, Fiji, Filipinler, Guatemala, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan, Honduras, İran, Jamaika, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, Libya, Lübnan, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritius, Nikaragua, Palau Cumhuriyeti, Paraguay, St. Lucia, St. Vincent-Grenadines, Sırbistan, Singapur, Solomon Adaları, Sri Lanka, Suriye, Svaziland, Şili, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Ürdün, Venezuela, Yemen.” Önümüzdeki günlerde imzalanan anlaşmaların yürürlüğe girmesiyle Rusya, Kuveyt ve Ukrayna’da da vizelerin kalkması bekleniyor.

Haberin Devamı