Gazete Vatan Logo

Viyana'da 3 kişiyi öldürdü!

Yeşiller'in Güvenlik Sözcüsü'nden şok iddia

AVUSTURYA'da, Yeşiller Partisi'nin Güvenlik Sözcüsü Peter Pilz dün bir basın toplantısı düzenleyerek bazı belgeler gösterdi.

"İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın genç bir İran Devrim Muhafızı iken 13 Temmuz 1989'da Viyana'da iki yardımcısıyla birlikte öldürülen İran Kürt Demokrat Partisi lideri Abdul Rahman Ghassemlou cinayetiyle bağlantısı olduğu artık ortadadır" dedi.

Peter Pilz, adı açıklanmayan bir Alman silah kaçakçısının 6 Nisan 2006'da kendisini sorgulayan İtalyan anti-mafya polisine, İranlıların öldürülmeden kısa süre önce Ahmedinecad'a silah temin ettiğini söylediğini belgelerle gösterdi. Pilz'in gösterdiği Alman silah kaçakçısının ifadesinde, 1989 yılında silah temini konusunda İran Gizli Servisi'yle sürekli temas halinde olduğunu söylediği yazıyor.

Alman silah kaçakçısı, 3 kişinin öldürülmesinden bir süre önce Viyana'daki İran Büyükelçiliği'nde yapılan görüşmelerde, ondan fazla hafif silahı Amhedinecad'ın da yer aldığı toplantıda teslim ettiğini öne sürüyor. Yine bir görüşmede 1989 yılının temmuz ayının ilk haftasında İran Büyükelçiliği'nde üç İranlıyla biraraya geldiğini, bunlardan birinin silah uzmanı olduğunu tahmin ettiği ve daha sonra İran cumhurbaşkanı olan kişi (Mahmud Ahmedinecad) olduğunu iddia ediyor.

Haberin Devamı