Gazete Vatan Logo

Viyadükte facia

İzmir- Çanakkale Otoyolu Koyundere Mevkisi’ndeki yapımı devam eden viyadük inşaatında beton dökülmesi sırasında çelik konstrüksiyon iskelenin yıkılması sonucu 4 işçi öldü, 7 işçi yaralandı.

Menemen Koyundere’de Gazi Mahallesi yakınında, İzmir-Çanakkale Otoyolu viyadük inşaatında beton dökülmesi sırasında, dün öğle saatlerinde, çelik konstrüksiyon iskele yıkıldı. İskelenin ve kalıpların çökmesi sonucu 7 işçi yaralandı.

9 saat sonra ulaşıldı

İşçiler, dökülen tonlarca harcın ve demirin altında kalan 4 arkadaşlarını kurtarmak için hemen çalışma başlatırken, olay yerine İzmir Büyükşehir Beledilyesi itfaiye ve AKS 110 ekipleri ile çok sayıda ambulans gönderildi.

Yaralı 7 işçi hastaneye kaldırıldı. İskelenin yıkılmayan bölümünün de çökmemesi için bir vinç ile önlem alınırken, iş makinelerinin de desteğiyle enkaz altında kalan işçilere ulaşmak için zamanla yarışa girildi. AKUT ekibinin de destek verdiği çalışmalarda ilk bir saatte beton altından 43 yaşındaki İbrahim Yurt’un cesedi çıkarıldı.

Evlenmeyi planlıyordu

9 saatlik çalışmanın ardından ise Mehmet Reşit Işık (40), Hakan Bilmez (42) ve Sefer Aslan’ın (22) cesetleri çıkarıldı. İşçilerden Sefer Aslan’ın askerden geldikten sonra nişanlandığı bayramdan sonrada evlenmeyi planladığı öğrenildi. 4 işçinin arkadaşları ve ailesi gözyaşlarına boğuldu.

Haberin Devamı