Gazete Vatan Logo

Viyadük inşaatında facia!

İzmir-Çanakkale Otoyolu Koyundere Mevkisi’ndeki yapımı devam eden viyadük inşaatında beton dökülmesi sırasında çelik konstrüksiyon iskelenin yıkılması sonucu 6 işçi yaralandı, 4 işçi harcın altında kaldı

Viyadük inşaatında facia!

İzmir’in Menemen İlçesi’ne bağlı eski beldelerden Koyundere’de Gazi Mahallesi yakınındaki, İzmir-Çanakkale Otoyolu viyadük inşaatında beton dökülmesi sırasında, çelik konstrüksiyon iskele yıkıldı. İskelenin çökmesiyle birlikte, burada çalışan işçilerden 6’si yaralanırken, 4 işçi iskele parçaları ve tonlarca harcın altında kaldı.

Demir ve betonların altında kalan 4 işçiden beton pompacısı 43 yaşındaki İbrahim Yurt’un cesedi çıkarıldı. Harcın altında kalan diğer işçilerin de 40 yaşındaki Mehmet Reşit Işık, 42 yaşındaki Hakan Bilmez ve 22 yaşındaki Sefer Aslan olduğu belirlendi. 3 işçinin çıkartılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi AKS 110, AFAD, AKUT ekipleri betonu kazma ve demirleri kesme çalışmalarına başladı. Şantiyede çalışan diğer işçiler gözyaşları içinde arkadaşlarının çıkartılmasını bekledi.

Firmaya tepki!

Olay yerine başka şantiyelerden gelen işçiler ise müteahhit firmaya tepki göstererek, iskelenin çelik aksamındaki cıvatalarının eksik olduğunu, bu yüzden beton dökülürken ağırlığı taşıyamadığını ileri sürdü. Bu işçilerle, şantiye görevlileri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Araya giren polis tartışmayı yatıştırdı. Viyadük ayaklarında yaşanan kaza yerine gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İşyeri Güvenliği ekipleri ve Emniyet’in olay yeri inceleme ekipleri inceleme ve ölçümler yaptı. Çevre sakinleri ise enkaz altındaki işçileri arama kurtarma faaliyetlerini izlemek için olay yerine akın etti. Polis sık sık, viyadüklerin altının güvenli olmadığı uyarısı yaptı.

Haberin Devamı