Gazete Vatan Logo

Viyadük çalışmasında beton blok düştü! Acı haber geldi...

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli Gebze kesimindeki viyadük çalışmaları sırasında beton blok düştü. Gelen son bilgilre göre, 3 işçinin hayatını kaybettiği, bir işçinin ise yaralı olarak kurtarıldığı öğrenildi. Ayrıca Gebze 1. Sulh Ceza Hakimliği, kazaya ilişkin yayın yasağı kararı aldı.

Viyadük çalışmasında beton blok düştü! Acı haber geldi...

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Kuzey Marmara Otoyolu kapsamında inşaatı devam eden viyadük başlık ayağı montajının yapıldığı sırada çökme oldu. Yaklaşık 30 metre yükseklikte bulunan viyadükte çalışan ve ilk bilgilere göre 4 kişi oldukları bildirilen işçiler düşerek enkazın altında kaldı.

İhbar üzerine olay 112 Acil ve itfaiye ekipleri geldi. İşçilerin enkazın altından çıkarılması için çalışma başlatıldı.
ÜÇ İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Enkaz altında kalan 3 işçinin cansız bedenine ulaşıldığı öğrenildi.
KOCAELİ VALİSİ'NDEN YENİ AÇIKLAMA
Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki iş kazasında beton blokun altında kalan işçilerden 1'inin cenazesine ulaşıldığını bildirdi.
BİR İŞÇİ SAĞ OLARAK KURTARILDI
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Tavşanlı mevki'inde Kuzey Marmara Otoyolu kapsamında inşaatı devam eden viyadük çalışma sırasında çöktü. Yaşanan olayda çöken blokların altında kalan 4 kişinin kurtarılması için ekipler çalışma başlattı. Yapılan ve yaklaşık 3 saat süren çalışmalar neticesinde beton blok altında kalan işçilerden Cani Ö. kurtarıldı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılan Cani Ö., hastaneye kaldırıldı.
Enkaz altında kalan 3 kişinin ise kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA
Karayolları Genel Müdürlüğü'nden olaya ilişkin yapılan açıklamada "Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kurtköy Liman bağlantısını sağlayan kesiminde yer alan V07 Viyadüğünün Güney tarafında son orta ayağındaki başlık kirişinde, devam eden beton imalatı sırasında henüz tespit edilemeyen nedenlerle taşıyıcı kalıp çökmüştür. Kazada, çalışmaları sürdüren muhtemelen 4 işçi çöken kalıp ile beraber zemine düşmüştür. Kazanın nedenleri ile ilgili incelemelerde başlatılmıştır"denildi.
İKİ MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Gebze'de yol çalışması sırasında yaşanan kaza ile ilgili iki müfettiş görevlendirdiğini ve olayla ilgili incelemenin başlatıldığını duyurdu.

KOCAELİ VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Gebze 1. Sulh Ceza Hakimliğince, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli-Gebze kesimindeki viyadük çalışmaları sırasında beton bloğun düşmesi sonucu meydana gelen kazaya ilişkin yayın yasağı kararı verildi.
Kocaeli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, devam eden Kuzey Marmara Otoyolu çalışmaları esnasında Gebze Tavşancıl kesiminde Osmangazi Köprüsü'ne yakın bir noktada yapılan viyadüğe, ikinci kademe beton dökülürken beton bloğun ters dönerek üzerindeki işçilerle düşmesi sonucu iş kazası meydana geldiği belirtildi.
Yazılı ve görsel basın ile internet medyasında birtakım yanlış bilgiler ve görüntülerle kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi ve çalışmaların sekteye uğramaması için yayın yasağı alındığı aktarılarak, şunlar kaydedildi:
"İş kazasıyla ilgili Gebze 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan kararda, Kuzey Anadolu Otoyolu inşaatı Gebze ilçesi Tavşanlı Mahallesi kısmında yer alan Osmangazi Köprüsü bağlantı yolundaki viyadük inşaatı çalışmaları sırasında meydana gelen iş kazasında göçük altında bulunan yaralıların çıkarılmaları çalışmaları devam etmekte olduğundan, toplum sağlığının ve ahlakının zedelenmemesi, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi ve çalışmaların sekteye uğramaması için kamunun menfaati olduğundan, yazılı ve internet üzerinden yapılacak yayınlara 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 3/2 maddesi gereğince yayın yasağı kararı verilmiştir."
Öte yandan, Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'nca kazayla ilgili soruşturma açıldığı ve konuyla ilgili 2 cumhuriyet savcısının görevlendirildiği öğrenildi.
YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ
Kocaeli Valiliği, Kuzey Marmara Otoyolu'nda viyadüğün çökmesi ile ilgili yayın yasağı getirildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklama şöyle:
"İlimiz sınırları içinde devam etmekte olan Kuzey Marmara Otoyolu çalışmaları esnasında Gebze Tavşancıl kesiminde Osmangazi Köprüsüne yakın bir noktada yapılmakta olan viyadüğe 2. kademe beton dökülürken beton bloğun ters dönerek üzerindeki işçilerle birlikte aşağı düşmesi sonucu meydana gelen iş kazası ile ilgili Gebze 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan kararında; Kuzey Anadolu Otoyolu inşaatı Gebze İlçesi Tavşanlı Mahallesi kısmında yer alan Osmangazi Köprüsü bağlantı yolundaki viyadük inşaatı çalışmaları sırasında meydana gelen iş kazasında göçük altında bulunan yaralıların çıkarılmaları çalışmaları devam etmekte olduğundan, toplum sağlığının ve ahlakının zedelenmemesi, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi ve çalışmaların sekteye uğramaması için, kamunun menfaati olduğundan olayla ilgili olarak yazılı ve internet üzerinden yapılacak yayınların Basın Kanununun 3/2 Maddesi gereğince yayın yasağı kararı verilmiştir."

Haberin Devamı