Gazete Vatan Logo

Vitrindeki 4 kadın....

Nur Serter ile mitinglerin mimarı Necla Arat, Baykal’ın aday yaptığı kadınlar arasında yer aldı

Üç gündür kurmayları Eşref Erdem ve Önder Sav ile birlikte milletvekili adayları listesini hazırlayan CHP lideri Deniz Baykal’ın yeni “A takımı” nda çok sayıda ünlü isim bulunuyor. Baykal’ın milletvekilliği listesinde 4 kadını vitrine çıkardığı görüldü. Cumhuriyet mitinglerinin gözdesi Nur Serter ile mitinglerin mimarı Necla Arat, Baykal’ın aday yaptığı kadınlar arasında yer aldı. CHP lideri 19 yıldır özel kalem müdürlüğünü yapan Nesrin Baytok’u, Ankara 1. bölgeden aday gösterdi. CHP’nin bir başka kadın ismi ise Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu. Mumcu’nun İzmir’den aday gösterildiği öğrenildi.

Sezer’in damadı listede
CHP’nin yeni ekonomi kurmayı ise Faik Öztrak. Şubat 2001 krizi sonrasında Türkiye’ye gelen Kemal Derviş’in ekibinde yer alan Öztrak, Hazine Müsteşarlığı görevinde de bulundu. Bir başka ekomomi kurmayı ise Cumhurbaşkanı A Sezer’in damadı Mustafa Kemal Kısacıkoğlu. Cumhurbaşkanı Sezer’in damadı Kısacıkoğlu, Eximbank Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndaki görevinden istifa ederek aday oldu. CHP lideri Baykal, eski Hazine Müsteşarı Süreyya Serdengeçti’ye de CHP listelerinden yer verdi.

CHP’nin imamı aday
İstanbul Sultanahmet Camii imamı Osman Nuri Bedir, aslen Erzurumlu. Kendisini sosyal demokrat imam olarak tanıtan Bedir, İstanbul’dan aday gösterildi. CHP’nin gençlik vitrininde ise Örsan Kunter Öymen yer aldı. Yeditepe Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim üyesi olan Kunter, iki dönemdir CHP Parti Meclisi üyeliği görevini de yürütüyordu.

Gülek de CHP’de
CHP’nin listelerinde yer alacak DSP’lilerin isimlere son şekli dün verildi. Baykal’ın isteği üzerine, eski DSP’li bakanlardan Tayyibe Gülek de CHP listelerinden seçime girecek DSP’liler arasında yer aldı. DSP’nin, CHP’ye verdiği isimler şöyle: Hüseyin Pazarcı, Harun Öztürk, Hasan Macit, Hasan Erçelebi, Mustafa Vural, Hüseyin Mert, Jale Ağırbaş, Recai Birgün, Tayfun İçli, Emrehan Halıcı, Mücahit Pehlivan, Süleyman Yağız, Tayyibe Gülek.

Haberin Devamı