Gazete Vatan Logo

VitrA’yla Hollywood’u fethetti

VitrA’nın ünü Hollywood’a ulaştı, krizde Rusya ve Ortadoğu’yla moral buldu

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, VitrA’yla Hollywood’un bile ilgisini çekti. Ünlü aktör Bruce Willis, internetten gördüğü VitrA’nın ürünlerini yeni filminde kullandıracak. Grup, kriz nedeniyle Avrupa’ya yönelik ihracatta yaşadığı olumsuzlukları ise Rusya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki atakla aşacak

VitrA’yı dünya markası yapma yolunda önemli adımlar atan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri, Hollywood’un da kapısına dayandı. Dünyaca ünlü İngiliz tasarımcı Ross Lovegrove’un VitrA için tasarladığı MOD serisi ürünler, ünlü ABD’li oyuncu Bruce Willis’in başrolünde oynayacağı yeni filmde kullanılacak. Willis’in internetten tesadüf sonucu gördüğü ürünlerin filmde kullanılmasıyla VitrA’nın dünya pazarlarındaki başarısı da tescillenmiş olacak.

Hedef Avrupa’da ilk 3’e girmek


Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, başta VitrA olmak üzere, bu alandaki ürünleriyle 1982 yılından beri Almanya’nın Frankfurt kentinde katıldığı ISH’de (Uluslararası Yapı, Enerji, Sağlık Donanımı ve Havalandırma Fuarı) bu yıl 1000 metrekareye yakın bir standda vitrine çıktı. Fuarda bir değerlendirme yapan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Hüsamettin Onanç, küresel krizin Avrupa’ya dönük ihracatlarını olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, “Biz de de bu nedenle Rusya, BDT ülkeleri, Kuzey Irak, Ukrayna, Azerbaycan, Suudi Arabistan, Bahreyn, Dubai ve Libya gibi pazarlara daha fazla yüklenmeye başladık. Ayrıca Çin ve Hindistan’da üretime dönük yatırım dahil her konuda araştırma yapıyoruz” dedi.

Yapı Ürünleri Grubu’nun 2008 cirosunun 1.2 milyar dolar olduğunu da aktaran Onanç, “Avrupa’da Roca, Grohe, Sanitex, Ideal Standart ve Marazzi’den sonra 6’ncı sıradayız. Hedefimiz 3 yıl içinde Avrupa’da ilk 3’e girmek. Bir yandan bazı rakiplerimizde görülen ’zayıflama’, diğer taraftan bizim büyüme stratejimizi sürdürmemiz, bize hedeflediğimiz sürede Avrupa’da ilk üçe girme fırsatını verecek diye düşünüyoruz” diye konuştu.


Eczacıbaşı: VitrA’ya Türkiye ligini yeterli görmüyoruz

ECZACIBAŞI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Türkiye’den sadece VitrA’nın değil, başka markaların da global sahnede olması gerektiğine dikkat çekerek, “Biz VitrA’ya Türkiye ligini yeterli görmüyoruz. VitrA’nın dünya markası olmasının koşulları epey oluştu. Biz de neden Avrupa Şampiyonası’nda, Dünya Kupası’nda olmayalım diyoruz” dedi.

Fuarda ilk kez ‘susuz pisuvar’ tanıtıldı

Frankfurt’taki ISH Fuarı’nda bu yıl ilk kez VitrA’nın ’susuz pisuvar’ı da tanıtıldı. Normalde her kullanımda 4 litre su tüketen standart pisuvarın yerine susuz pisuvar kullanıldığında tüketim sıfırlanıyor. Susuz pisuvarın içine yerleştirilen kartuş ortalama 7 bin kullanım olanağı sağlayan jel içeriyor. O jel, pisuvarın temizliğini sağlıyor. Bu sayede yılda 28 ton su tasarruf ediliyor.

Tasarımda ‘Everest Tepesi’ne ulaştım

DÜNYACA ünlü İngiliz tasarımcı Ross Lovegrove, ISH Fuarı 2009 için ‘Freedom’ adını verdikleri bir seri hazırladıklarını belirterek, “Bu VitrA için yaptığım tasarımlar arasında benim açımdan ’Everest tepesi’ diye tanımlanabilecek noktadır” dedi. Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu bünyesindeki VitrA’nın banyo ürünleri tasarımı için 5 yıl önce ilk görevi aldığını hatırlatan Lovergrove, “Önce İstanbul’a geldim. 9 ay boyunca sektörü, VitrA’yı tanımaya çalıştım, İstanbul’u inceledim. Önce ’İstanbul’ serisini ardından MOD serisini ortaya çıkardık. Bu yıl için de ’Freedom’ yarattık” diye konuştu.


Bozüyük’te yeni Ar-Ge merkezi

VitrA markasıyla öne çıkan, daha sonra Villeroy&Boch, Burgbad ve Engers’i de bünyesine katan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun 25 üretim tesisi var.

Grubun yıllık üretim kapasitesi 5 milyon adet seramik sağlık gereci, 35 milyon metrekare seramik kaplama malzemesi, 373 bin modül banyo mobilyası, 3 milyon adet armatür, 350 bin adet banyo küveti, 2.5 milyon adet banyo aksesuvarı, 150 bin adet gömme rezervuar, 550 bin klozet kapağı ve 100 bin ton yapı kimyasallarından oluşuyor.

Bazı tesislerde dağınık şekilde bulunan Ar-Ge bölümlerinin Bozüyük’te kurulacak Ar-Ge merkezinde birleştirilmesi planlanıyor. Grup cirosunun yüzde 2’sini Ar-Ge’ye ayırıyor. Her yıl Ar-Ge ve tasarıma 3 milyon euro harcama yapılıyor. Bozöyük’teki yeni Ar-Ge Merkezi 2010’da devreye girecek.

Haberin Devamı