Gazete Vatan Logo

Vitra banyoyu sanal dünyada yaptıracak

Vitra, müşterilerine hayallerindeki banyoyu son dönemin popüler teknolojisi sanal gözlüklerle tasarlatacak. VitreAlity ile müşteriler hayallerindeki banyoyu sanal mekanda görüp beğendiğini seçecek.

Vitra banyoyu sanal dünyada yaptıracak

Vitra, son dönemin popüler teknolojisi sanal gözlükleri banyoya taşıdı. Şirketin yeni müşteri deneyimi VitreAlity ile müşteriler hayallerindeki banyoyu anlatacak ve sanal gözlük sayesinde kurgulanmış sanal mekanlarda görerek bütçesine uygun olanı seçecek. Fiyatları 2 bin 500 ile 13 bin lira arasında değişen ürünlerin yer aldığı kampanya ile de müşterilere deterjan-kozmetik seti, çamaşır makinesi ve banyo setleri hediye edilecek.

Sadece hayal etsinler

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Pazarlama Başkan Yardımcısı Deniz Aktürk Erdem, bu uygulama ile müşterinin bütçesini ve taleplerini öğrendiklerini ardından 15 bin seçenek ardından onlara en uygun 4 seçeneği sunduklarını anlattı. Erdem, “Proje grubumuzla her şeyi A’dan Z’ye düşünüyor, tasarlıyoruz. Müşterimize yalnızca tek bir işi bırakıyoruz, o da hayal kurmak… Bazı markalar, hayalleri güzelleştirir ve tasarlar, Vitra da onlardan biri. VitreAlity sanal gerçeklik uygulamasıyla, hayal edilen banyoyu gerçeğe en yakın şekilde önceden gösterme olanağı sağlıyoruz. Öncelikle müşterimizi dinleyip, ihtiyaçlarını tespit ettikten sonra, 15 bin çeşit arasından onların ihtiyaç, tasarım zevki ve bütçelerine en uygun çözüm ve ürünleri seçip, müşteri deneyiminde fark yaratarak kişiselleştirilmiş içerik sunuyoruz. Böylece, artık, ‘hayal ettiğim gibi olmadı’ sözüne son veriyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ücretsiz yapılıyor

Bu uygulama için ekiplerine yoğun eğitim verdiklerini kaydeden Erdem, “İstanbul ve Anadolu’daki mimarlık ofisleriyle, nihai kullanıcılarımızla konuştuk. Önerilerini aldık. Bu uygulama için özel bir yazılım hazırladık. Ciddi eğitimler verdik” dedi.

Bahar kampanyasıyla yüzde 40’a varan indirim yapacaklarını da anlatan Erdem, şöyle devam etti: “Her müşteri segmentine özel hazırlanan banyo setlerini tüketiciye yüzde 40’a varan indirimle sunacağız. Yapı Kredi, P&G, Siemens, Haremlique gibi seçkin markalarla hayal ortaklığı kuracağız. Kampanya 16 Mart-31 Haziran tarihleri arasında devam edecek.”

Türkler banyoya 5 bin lira ayırıyor

Türkiye’deki hanelerin yüzde 75’inde Vitra ürünü olduğunu anlatan Deniz Aktürk Erdem, amaçlarının Türkiye’de 10 yıl olan banyo-mutfak değişim sürecini 5-6 yıla çekmek olduğunu vurguladı. Erdem, şöyle devam etti: “Türkiye’de 8 milyar liralık bir pazar var. Türk insanı 10 yılda bir banyosunu değiştiriyor ve ortalama bu işe 5 bin TL ayırıyor. Bu fiyata dolap ve karo da dahil. Değişim sürecinin düşmesi pazarda çok ciddi bir büyüme anlamına geliyor. Şu anda 18 milyon olan hane sayısının önümüzdeki 8 yılda 20 milyona çıkmasını öngörüyoruz. Bu da pazarın ülke büyümesinin üzerinde büyüyeceğini gösteriyor.”

Haberin Devamı

Markalı konutlar pazarı büyütüyor

Deniz Aktürk Erdem, pazar lideri olduklarını belirterek markalı konut projelerinde tercih edildiklerini anlattı. Erdem, şöyle devam etti: “Artık insanlar markalı konutlara yöneliyor. Markalı konut projeleri de lider markaları seçiyor. Bizim markalı konutlardaki payımız toplam pazar payımızın 15 puan üzerinde. Yani pazar payımız yüzde 25 ise markalı konutlarda payımız yüzde 40. Önümüzdeki dönemde proje arttıkça bizim payımız da artacak.”

Haberin Devamı