Gazete Vatan Logo

Vito ve Viano yenilendi

Yenilenen Mercedes Vito ve Viano Türkiye’de yollara çıktı

Mercedes-Benz, hafif ticari araç modelleri Vito ve Viano’yu yeniledi. Çok farklı alanlarda kullanım olanağı sunan yeni Vito ve Viano özellikle yeni motoru, şanzıman sistemi ve güvenlik donanımıyla dikkat çekiyor. Yeni motor ile yeni şanzıman, yakıt tüketimi ve emisyonu düşürürken, aracın performansını da artırıyor.

Viano’da 136 beygir güç üreten 2.0 CDI, 163 beygir gücünde 2.2 CDI, 224 beygirlik 3.0 CDI ile 258 beygir güç üreten 3.5 lt benzinli motor seçenekleri yer alıyor. Yeni Mercedes-Benz Vito’da ise yakıt tüketimini yüzde 15’e varan oranlarda düşüren motorlar öne çıkıyor. Donanımıyla binek otomobili çağrıştıran yeni Vito, kullanıcısına bununla birlikte bir ticari araçtan beklenen dayanıklılığı ve performansı sunuyor. Aracın 136 beygir gücünde 113 CDI ve 163 beygir gücünde 116 CDI motorları bulunuyor.

Ünlü rallici Prost Duster’la buzda yarışacak

AlaIn Prost pilotajında Dacia Duster’ın “Buz” versiyonu, ardı ardına ikinci yıl Trophee Andros şampiyonasının karlı pistlerini fethe çıkıyor. 2010-2011 sezonu bu ay ilk yarışlarla başlıyor. Alain Prost ile Dacia, üç yarış birinciliği ve genel klasmandaki ikincilikle ilk sezonlarının ardından bu yıl şampiyonaya daha iddialı olarak katılıyor. Dacia Duster “Buz” versiyonu geçen sezona oranla bir takım teknik geliştirmelerden geçti. Daha geniş devir aralığında kullanım olanağı sunan yeni motor, yeni amortisörler ve revize edilen dört tekerlekten çekiş sistemiyle, araç denemelerde geçen sezona göre başarılı performans sergiledi.

Audi A1’e çarpışma testinden 5 yıldız

AudI A1, Euro NCAP güvenlik testlerinden 5 yıldızla çıktı. A1 böylece kendi segmentinin en güvenli araçlarından biri oldu. Hava yastıkları, koruyucu barlar, alüminyum gövdesi ve daha birçok güvenlik önlemleriyle Audi A1, ön, arka ve yan çarpışma testlerinden en yüksek puan olan 5 yıldız aldı. A1, bebek yolcu güvenliğinden de başarıyla çıktı.

AB Ulaştırma Bakanlıkları, otomobil kuruluşları, sigorta kurumları, tüketiciyi koruma dernekleri, üniversiteler ve araştırma kurumları tarafından oluşturulan bir konsorsiyum tarafından gerçekleştirilen Euro NCAP testleri, Avrupa’da satılan otomobillerin her yönden gelebilecek çarpışmalara karşı dayanıklılığını ölçüyor.

Haberin Devamı