Gazete Vatan Logo

Viskiyle ellerini yıkayan çete

Lüks villaları soyan 2’si kadın 9 kişilik çetenin elemanları yakalandı. Çaldıkları paraları kadınlarla yiyen şüphelilerin, viski ile ellerini yıkadıkları görüntüler dikkat çekti

Viskiyle ellerini yıkayan çete

İstanbul Beşiktaş, Beykoz, Pendik ve Üsküdar ilçelerinde 7 Nisan 2018 ile 7 Temmuz 2018 tarihleri arasında 12 lüks villada gerçekleşen hırsızlık olayları üzerine polis tarafından soruşturma açıldı. Hırsızlıkların yapıldığı yerlerdeki güvenlik kamerası incelemesinde şüphelilerin eşkalleri tespit edildi. Şüphelilerin çalıntı lüks araçlarla önce villalar çevresinde keşif yaptıkları daha sonra hırsızlıkları gerçekleştirdikleri belirlendi. Çete üyelerinin Pendik bölgesinde kiraladıkları lüks rezidanslarda oturduğu tespit edilince 4 adrese özel harekat polislerinin eşliğinde operasyon düzenledi. Kapıları kırılarak girilen evlerde bulunan aralarında çete lideri Mehmet A.A.’nın (30) da bulunduğu 2’si kadın 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin girdikleri 12 villadan 5 otomobilin yanı sıra toplam 2,5 milyon liralık hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Hırsızlıktan sabıkaları bulunan çete elemanlarının çaldıkları otomobillere sahte plaka taktıkları tespit edilen şebeke üyelerinin bu amaçla kendilerine bir plaka basma makinesi yaptıkları öğrenildi. Bu makinenin de operasyon sırasında ele geçirildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Lüks içinde yaşıyorlardı

Şüphelilerin hırsızlıklardan elde ettikleri paralarla lüks hayat yaşadıkları ortaya çıktı. Sosyal medya hesaplarında yapılan incelemede ise lüks otellerin havuzlarında güneşlenirken resimlerinin yanı sıra gece kulüplerinde eğlenirken görüntülerin de bulunduğu öğrenildi. Bu görüntülerin arasında çete üyelerinden birinin ellerini viskiyle yıkarken çekilmiş video görüntüsü de bulundu. Öte yandan çete lideri Mehmet A.A.’nın ise bir süre önce göğüs küçültme ameliyatı yaptırdığı tespit edildi.