Gazete Vatan Logo

Virüsten enerji mi?

Amerikalı bilim adamlarının geliştirdiği bu yeni enerji türü çok konuşulacak

Günümüzün enerjiye olan ihtiyacı teknolojinin gelişmesi ile doğru orantılı olarak ilerliyor. Eskiden enerji sıkıntısı pek yaşanmazken, günümüzde alternatif enerji kaynakları aranmaktadır. Bu konuda birçok deneme de yapılmıştır. Özellikle son zamanlarda yapılan bir deneme uzun süre adından söz ettirecek cinsten.

Amerikalı bilim adamlarının geliştirdiği bu yeni enerji kaynağına göre, zararsız virüslerden enerji elde edilebilecek. Bilim adamları mekanik enerjiyi, elektrik enerjisine dönüştürecek olan sağlığa zararı olmayan virüslerden enerji üretimini sağlayacak bir yol geliştirdi. Virüs jeneratör yardımı ile özel olarak oluşturulmuş bir ekranda 1 rakamını gösterdi. Devlete bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Amerikalı bilim adamları, bakteri ile beslenen bu virüsleri jeneratöre dönüştürdü. Bu başarı sayesinde artık şarj edilebilir telefonlarımız bizim gün içinde yapacağımız hareketler sayesinde, diğer enerji kaynaklarına gerek kalmadan sadece virüsten özel olarak elde edilmiş enerji yöntemi ile şarj olabilecek.

Amerikalı bilim adamlarının ortaya attığı ve geliştirdiği bu enerji yöntemi kendi alanında ilk olmakla da yerini diğer enerji yöntemlerinden ayrı olarak koruyor. Aynı zamanda birçok bilim adamına da, farklı kaynaklardan enerji elde edilebileceği konusunda da öncülük ediyor.

Virüsle enerji elde eden uzmanlar sadece bir kâğıt kalınlığında jeneratör üretmiş, bir sıvı kristal ekranı devreye sokacak kadar enerji üretebilmeyi başarmışlardır. Bu süper devrenin çalışması için, bu konuda uzman bir mühendis oldukça çok virüsle kaplı elektrot kola basıyor. Böylece basma ile başlayan güç, elektrik gücüne çevriliyor.

Bu konuda ciddi bir adım atan ve atacağı adımların da devamının geleceğini söyleyen bilim adamları, bu virüsten elde edilen enerjinin biraz daha yüksek bir enerji olabilmesi için çalışmalarını sürdürüyorlar ve birçok bilim adamına da örnek oluyorlar. Nitekim bu çalışmalar bilim dünyasını hareketlendirmiş ve yeni kapılar açılmasına yardımcı olmuştur.

Bu çalışmada kullanılan virüsler insan sağlığına kesinlikle zararlı değildir. Kısa bir süre içinde de kendilerini kopyalayarak sayılarını hızla arttırabilirler. Çubuk biçiminde olan bu virüsler içinde bulundukları ortama uyum sağlayabilmektedirler.

Bu virüslerden enerji elde edilip edilemeyeceğini anlamak için birçok test, birçok deney yapıldı ve uzun bir araştırmadan sonra bu virüsün enerjiye dönüştürülebileceği ortaya çıktı. Fakat virüs direkt olarak kullanılmadı daha iyi bir sonuç elde edebilmek için virüslerin genetik yapıları ile oynandı ve istenilen enerji elde edilebilecek düzeye getirtildi. İlk olarak 20 virüs katmanı daha iyi bir başarım ortaya çıkarmak için üst üste yerleştirildi. Böylece temeli oluşturulmuş oldu. Daha sonra bu virüs katmanından oluşan plaka ekrana bağlanan kablolar yardımı ile bağlı iki kaplama arasına yerleştirildi. Bu bağlama işlemleri sayesinde bir enerji ortaya çıktı. Bu enerji de kendini ekranda 1 rakamını oluşturarak gösterdi.

Amerikalı bilim adamları virüslerden genetik yapılarını değiştirerek enerji elde ettikten sonra, gerekli çalışmalar yardımı ile ileride mikro elektronik sahasında da büyük gelişmeler kaydetmek istediklerini altını çizerek belirttiler.

Haberin Devamı