Gazete Vatan Logo

Virüs programından ilham alıp babasına şantaj yaptı

Virüs programı ilham oldu! Babasına şantaj yaptıDünya genelinde 150 ülkede yüz binlerce bilgisayarı etkileyen fidye yazılımı WannaCry, Çin'de babasından para koparmaya çalışan gence ilham kaynağı oldu.

Virüs programından ilham alıp babasına şantaj yaptı

Çin'de çocuk babasından para koparmak için WannaCry'ı taklit etti

Çin'de bir çocuk, babasından para alabilmek için bilgisayarlardaki dosyaları kilitleyip açmak için fidye isteyen WannaCry virüsü taktiğini denedi.

Evine geldiğinde elektrik ve internet bağlantılarının kesildiğini fark eden baba, elektrik sayacının üzerine iliştirilmiş, “Sayacınız, bir virüsün saldırısına uğradı ve elektriğiniz kesildi. Yardımım olmadan elektriğiniz geri gelmeyecek” yazılı bir not buldu.

Yetkililerden yardım isteyen baba, görevlilerin elektrik şalteri üzerinde karekodu taraması ve çocuğunun mobil ödeme hesabına ulaşması sonucu durumu anladı.

Son zamanlarda 150 ülkede yüz binlerce bilgisayarı etkileyen WannaCry virüsü, bilgisayardaki verileri kilitliyor ve kullanıcıdan belgeleri yeniden kullanılabilmesi için her defasında 300 dolar fidye istiyor. Virüs, genellikle e-posta, kaynağı belirsiz programlar, forum siteleri, korsan oyunlar aracılığıyla bilgisayarlara bulaştırılıyor.

Çin’de özellikle üniversiteleri hedef alan virüs, 4 bin 300 eğitim kurumuna ait bilgisayarları etkiledi.

Haberin Devamı