Gazete Vatan Logo

Vinleks rüzgarı

Paris Moda Haftası’nda öğrendiğimiz bir şey varsa, o da gelecek yıl metalik renklerin parlaklığını deri görünümüyle birleştiren vinlex trendinin vitrinleri kasıp kavuracağı

Vinleks rüzgarı

Sonbahar-Kış 2017-18 kresyonları Paris’te modaseverlerle buluştu. Saint Laurent, Chloe, Wanda Nylon, Lanvin ve Vanessa Seward gibi markaların gözbebeği ise vinleks oldu. Sezonun ayak seslerini Rihanna, Bella Hadid, Kylie Jenner ve Gigi Hadid gibi ikonlar vermişti ancak esas mesajı Stella McCartney vermiş oldu. Vejeteryan bir marka olduğunu sık sık yineleyen ve özellikle PVC’siz aksesuarlar tasarlayan ünlü modacı sentetik ve organik ürünlerle üretilen deri görünümlü kendi tabiriyle “vejeteryan deri diye tabir ettiği vinleksi özellikle moda uğruna canlılara zarar vermeden elde edildiği için tercih ediyor.

Son koleksiyonunda “skin-free skinmottosunu benimseyen McCartney, gerçeğinden ayrılamayacak kadar iyi görünen sahte deriler kullandı. Hatta öyle ki kendi kumaşlarını yarattı ve “Gerçeği kadar iyi duran kumaşlar üretmeyi başardığımız için çok mutluyum. Artık endüstrinin artık deriye gereksiniminin neden olduğunu sorgulamasını istiyorum. Her zaman sahte deri kullanmaktan çekindim çünkü lüks bir duruş yakalayamıyorduk” dedi.

Haberin Devamı

50’lerin ve kahverengilerin ön planda olduğu koleksiyonda ünlü ressam George Stubbs’tan da referanslar vardı.

Nasıl giyilmeli?

- Omuzları olabildiğince volümlü olan vinleks mont ve üstleri tercih edin. Balenciaga bunu defalarca yaptı.

- Standart çorapların yerini vinleks çoraplara bırakmasına hazır olun. Böylece soğuk havalarda da sandalet keyfi çıkarabiliyorsunuz.

- Daha skinny gösteren vinleks pantolonları bu sezon sıkça göreceksiniz. Deri pantolonlarımız vardı demeyin, daha parlak kumaş bu sezon “daha iyibir imajın göstergesi.

- Hırkalarınızı çok seviyorsanız üzülmeyin. Vinleks ürünleri kalın hırkaların içine giyebilirsiniz. Bunu daha önce deri ceket üstüne yaptığınızı duyar gibiyim, unutmayın bu sezon her şey vinleksle ilgili.

- Fırfırlı gömleklerinizi sıkça vinleks ürünlerle kombinleyin. Hem stilinizin volümünü artıracaktır hem de özenli bir hava verecektir.

- Elbiselerde lateks görünümü verse de vinleks bu sezon tercih edilecek. O yüzden ne kadar stiliniz değilse de bir tane elbiseyi dolabınızda katmak faydanıza olacaktır.

Haberin Devamı

- Bahar aylarında da ortalarda olacak vinleks sık sık şeffaf ceketler olarak karşımıza çıkacak. Bu modaya hazırlıklı olmakta fayda var.