Gazete Vatan Logo

Vinç sökülünce icralık oldu

Başkentte ‘vinçli otel’ olarak bilinen Ahmet Hattat’ın sahibi olduğu bina 318 milyon TL bedelle icradan satışa çıktı

ANKARA’DA ‘vinçli otel’ olarak anılan ve Çankaya Köşkü’nden de görünen gökdelen, vincin sökülmesinden bir yıl sonra icradan satışa çıktı. Ahmet Hattat’ın sahibi olduğu ve finansman sıkıntıları nedeniyle yıllarca çatısında bir vinçle atıl bekleyen bina, Ankara 22. İcra Dairesi tarafından 318 milyon TL muhammen bedelin yarısı yani 159 milyon TL’den başlayan fiyatla açık arttırmaya çıkıyor. Satışın ilk turu 21 Ağustos’ta yapılacak. Satış gerçekleşmezse 16 Eylül’de ikinci tur düzenlenecek.

Başkentin lüks semtlerinden biri olan Gaziosmanpaşa’da 30 yıl önce yapımına başlanan Büyük Çankaya Oteli, 35 katta toplam 87 bin metrekarelik büyüklüğe sahip. 19 bin metrekarelik arazisi bulunan bina, otel, alışveriş merkezi, kongre merkezi, yer altı otoparkı ve rekreasyon alanları olarak planlanmıştı.

Üzerinde unutulan vinç nedeniyle halkı rahatsız eden bina için 2010 yılında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül devreye girmişti. Binadan vincin sökülmesi talebinde bulunan Gül’ün isteği yerine getirildi ve vinç 2014 yılında binadan söküldü.

Haberin Devamı

8 saatte indirildi

BİNANIN üzerindeki vincin sökülmesi için otelin yanına başka bir vinç kurulmuştu. 143 metrelik vincin yardımıyla, otelin tepesinde bulunan vinç 8 saatte sökülerek 5 parça halinde indirildi. Dev vinç söküm işlemi için Malatya’dan getirtilmişti.