Gazete Vatan Logo

Vinç operatörü nasıl öldü?

Bursa'da dün gece göğüs ağrısı şikayetiyle gittiği hastanade iddiaya göre, iğne yapıldıktan sonra 'bir rahatsızlığın yok' denilerek taburcu edilen vinç operatörü 26 yaşındaki Behlül Koca, hastanenin acil servis kapısında yeniden fenalaştı. Sağlık görevlilerinin yardımıyla yeniden acile kaldırılan Koca, kurtarılamadı. Behlül Koca'nın ailesi hastane yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu. Hastane yetkilileri ise bir ihmallerinin bulunmadığını söyledi.

Merkez Osmangazi İlçesi Dikkaldırım Mahallesi'nde ailesi ile birlikte yaşayan ve yakınlarının firmasında vinç operatörü olarak çalışan Behlül Koca, dün akşam mesai bitiminin ardından evine geldi. Oruçlu olan Koca, odasında biraz dinlendikten sonra ailesiyle birlikte iftar yaptı. Yemeğin ardından saat 22.30 sıralarında göğsü ağrımaya başlayan Behlül Koca, evine 500 metre uzaklıktaki Çekirge Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne gitti. İddiaya göre, burada Koca'ya çeşikli tetkikler yapan doktorlar, iğne yapıp bir sorun olmadığını söyledi. Bunun üzerine hastaneden çıkmak için kapıya giden Behlül Koca, bu kez fenalaşıp yere yığıldı. Sağlık görevlilerinin yardımıyla yeniden acil servise kaldırılan Koca, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Bunun üzerine hastane yetkilileri, durumu Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na bildirdi.

Behlül Koca'nın cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, ailesi ise oğullarına müdahale eden doktorlar ve hastane yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Behlül Koca'nın doktorlar tarafından yapılan iğne sonucu hayatını kaybettiğini ileri süren ailenin iddialarını reddeden hastane yönetimi, "Biz üst düzede müdahalede bulunduk. Gereken ne varsa yapıldı. Ancak ölümü ile ilgili kesin teşhis koyamadığımız için durumu savcılığa bildirdik. Şimdi otopsi raporunu bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı