Gazete Vatan Logo

Vietkong savaşa hazır

Yarın kapılarını açacak Paris Otomobil Fuarı’nda Asyalılar sürpriz yapacak. Türkiye gibi yerli otomobil yaratmayı hedefleyen Vietnam, Sedan ve SUV modellerini ilk kez Paris’te sergileyecek. Çinli GAC da Avrupa’yla tanışacak.

Vietkong savaşa hazır

Otomobil tutkunlarının merakla beklediği Paris Otomobil Fuarı, yarın kapılarını basın ve medya mensuplarına açıyor.

2 yılda bir Frankfurt Fuarı ile dönüşümlü olarak organize edilen Paris Otomobil Fuarı, 4-14 Ekim tarihleri arasında ziyaret edebilecek.

14 marka katılmıyor

Ancak 120’inci yılını kutlayan Paris Fuarı’nda 2016’da yaşandığı gibi bazı markalar yer almayacak. Yüksek maliyetler ve yeni modellerin piyasaya çıkış tarihleri nedeniyle fuara 14 marka katılmayacak. Alfa Romeo, Bentley, Ford, Fiat, Jeep, Mazda, MINI, Mitsubishi, Nissan, Opel, Rolls-Royce, Subaru, Volvo ile VW Paris’te olmayacak. 2016’daki Paris Otomobil Fuarı’na katılmayan marka sayısı 7’ydi.

Şova; Alpin, Aston Martin, Audi, BMW, Citroen, Dacia, DS Automobiles, Ferrari, GAC Motor, Honda, Hyundai, Infiniti, Jaguar, Kia, Lamborghini, Land Rover, Lexus, Maserati, Mercedes-Benz, Morgan, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Smart, Suzuki, Tesla, Toyota ile VinFast katılacak.

Fuarda Türkiye gibi kendi otomobil markasını üretmeyi hedefleyen Vietnam’ın ilgi görmesi bekleniyor. Vietnam’ın en büyük şirketlerinden biri olan Vingroup bünyesindeki VinFast, sedan ve SUV modellerini tüm dünyaya Paris’te gösterecek. Şirket 3.5 milyar dolarlık yatırımla üreteceği yerli otomobili 2019’da satışa sunmayı hedefliyor. VinFast, aracın tasarımı Vietnam halkına sorarak farklı bir yol çizdi. VinFast, Pininfarina, ItalDesign, Zagato, Torino gibi tasarım şirketlerinin katıldığı katıldığı bir yarışma düzenledi.

Haberin Devamı

Yarışmayı kazanan 62 bin Vietnamlı’nın oyuyla ortaya çıktı ve 20 tasarım arasından Pininfarina birinci seçildi. Araçları Paris’e Pininfarina hazırladı.

Tek ABD’li marka Tesla

Ağırlıklı olarak Avrupa markalarının yer aldığı Paris Otomobil Fuarı’na ABD’den bir tek marka katılıyor. Elon Musk’ın kurucusu olduğu Tesla, otomotivin anavatanı ABD’yi fuarda temsil edecek.

Trump’ın Çinli belalısı

Çinli Guangzhou Automobile Group (GAC), Trumpchi ile gövde gösterisi yapacak. GAC, Çin’in en hızlı büyüyen markası Trumpchi’yi ABD ve AB’de satmayı hedefliyor. Ancak GAC’ın başı Trumpchi ismiyle belada. Donald Trump Başkan olmadan önce konulan bu isim, markanın geleceğini etkileyebilir.

Haberin Devamı

Voltajı yükseltecek

Mercedes-Benz, Paris’te yeni B-Serisi, marka tarihinin en fazla satılan SUV’u GLE ve AMG’nin yeni giriş modeli A 35 4MATIC’i ilk kez sergileyecek. Ayrıca A-Serisi Sedan, Mercedes-AMG GT 43 4MATIC+ 4-Kapılı Coupe, smart’ın 20’nci yılı şerefine hazırlanan özel bir konsept araç, EQ markasının ilk yüzde 100 elektrikli modeli EQC ve 1937 model rekortmen W 125’den esinlenilerek üretilen EQ Silver Arrow’u da ilk defa bir fuarda meraklıları ile buluşturacak.

50 dünya lansmanı

Hibrit, elektrikli ve otonom araçların öne çıkacağı şovda, yaklaşık 50 modelin dünya ve Avrupa lansmanı gerçekleşecek. İlk kez sergilenecek modeller arasında Audi A1, e-Tron, Q3, BMW 3 ile 8 Serisi, X5, Z4, Hyundai i30 N Fastback, Kia Niro EV, ProCeed ve Ceed GT, Lexus RC- LC Limited Edition, Mercedes Benz A Serisi Sedan, GLE ve elektrikli EQC, Porsche Macan, Seat Tarraco, Skoda Kodiaq RS, Toyota Corolla Touring Sports ve Camry bulunuyor. Fuarı 1 milyon 72 bin kişi ziyaret ederek rekor kırıldı. Bu yıl da yine rekor bekleniyor.

Haberin Devamı

Hibrit aile tam kadro Paris’te

Toyota, fuarda sadece hibrit araçlarını sergileyecek. Marka, yeni Corolla Touring Sports’un dünya ve RAV4’ün Avrupa prömiyerini yapacak. Yeni TNGA-C platform sayesinde yeni Corolla Touring Sports çekici bir tasarım diline sahip olurken, 1.8 litre ve tamamen yeni 2.0 litre hibrit motorlar sunulacak. Toyota aynı zamanda burada Corolla hatchback modelinin örtüsünü kaldıracak. Paris’te bir diğer önemli yenilik 14 yıl aradan sonra Camry’nin Avrupa’ya dönüşü olacak. 20 yıl önce ilk kez Paris’te gösterilen Yaris’in yıl dönümünü kutlamak adına özel olarak üretilen Y20 de özel sarı rengiyle sergilenecek.

Sporcu Lexus ortaya çıkıyor

Lexus, fuarda yeni RC coupe ve LC Yellow Edition’ın dünya prömiyerini gerçekleştirecek. 7’nci jenerasyon lüks sedan ES’in de Avrupa lansmanı olacak. Yeniden tasarlanan RC, Lexus markasının son tasarım dilini ve öğelerini taşıyor. LC’den ilham alan RC, daha dinamik sürüşüyle öne çıkacak. LC Yellow Edition, markanın amiral gemisi coupe ürün gamına eklenen bir model olacak.

Haberin Devamı

Fransızlar’ın gövde gösterisi

Paris’te özellikle ev sahibi markalar Renault, Peugeot, Citroen ve DS’in gövde gösterisi yapması bekleniyor. Renault, robot-otomobil konseptinin dünya lansmanını gerçekleştirecek ve yeni Kadjar’ı tanıtacak. Peugeot, 508 SW, e-Legend Concept’i sergileyecek. Citroen, C5 Aircross’u tüketicilerle ilk kez buluşturacak. Ayrıca marka için bir ilk olan yeni C5 Aircross SUV Hybrid Concept de fuarda tanıtılacak. DS Automobiles 4 yeni modelin üzerindeki örtüyü kaldıracak.