Gazete Vatan Logo

Vienna Airport PLC: 4 milyar doların üzerine çıkarız demedik

Çelebi, Antalya ihalesinde 4 milyar doların üstüne çıkardık derken ortağı Vienna Airport açıklamayı yalanladı

Antalya Havalimanı ihalesini 3 milyar 197 milyon dolar bedelle Alman Fraport ve Türk ortağı IC Çeçen Holding kazanırken, ihaleye alınmayan Çelebi Hava Servisi A.Ş ile Avusturyalı ortağı Vienna International Airport PLC’den yeni ve farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Sitesinde açıklama yaptı
Çelebi Hava Servisi Yönetim Kurulu Başkanı Canan Çelebioğlu, 12 Nisan’daki ihaleden bir gün sonra yaptığı açıklamada “Dışlanmasaydık en az 4 milyar dolar vermeye hazırdık” demişti. Konsorsiyumda yüzde 51 ile pay alan Çelebi’nin ortağı Vienna International Airport PLC ise bu açıklamayı sahiplenmedi.

Şirkete ait www.viennaairport.com sitesinde yayımlanan açıklamada, ”Bir kısım medyada yayımlanan (İhaleye devam edebilmemiz durumunda teklifimizi 4 milyar doların üzerine çıkaracağız) açıklaması FWAG’a ait değildir. Ne bu açıklama ne de rakam bildirimi, FWAG tarafından yapılmamıştır” ifadesi yer aldı.

DHMİ: Gölge düşürmeyin
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü de dün yaptığı açıklamada Cumhuriyet tarihinin en büyük kiralama ihalesinin yapıldığını, buna gölge düşürülmemesi gerektiğini vurguladı. Çelebi’nin şartnameye aykırı belgeleri nedeniyle ihale dışı kalmasını takiben verdiği demeçlerin büyük üzüntü yarattığı, ihaleyle ilgili olumsuz hava yaratılmasının kabul edilebilir olmadığı kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi: “Her biri kendi konusunda ihtisas sahibi komisyon üyelerince titizlikle belgelerin İhale Şartnamesi kriterlerini sağlayıp sağlamadığının tespiti yapılmış ve neticede dış zarf belgeleri şartname kriterlerini 3 ayrı belgede sağlamayan Çelebi-Vienna International Airport PLC (Flughafen Wien Aktiengesellschaft) Ortak Girişimi’nin yeterlik alamadığının duyurusu yapılmıştır.”

Haberin Devamı