Gazete Vatan Logo
Magazin Videolarını milyonlar izliyordu! Tutuklandı, ilk sözü...

Videolarını milyonlar izliyordu! Tutuklandı, ilk sözü...

Kendilerini savcı ve polis olarak tanıtmak suretiyle aradıkları vatandaşları 3.1 milyon lira dolandırdıkları ileri sürülen 9 kişilik çeteden ilginç bir isim çıktı. Kamuoyunca Seda Tripkolic ve Tripkolik Seda olarak tanınan ünlü şarkıcı Seda Sular da çete üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Videolarını milyonlar izliyordu! Tutuklandı, ilk sözü...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında telefon dolandırıcılığı yöntemiyle 3.1 milyon gelir elde ettiği anlaşılan Mehmet T. liderliğindeki çeteye operasyon yapıldı. Aralarında ünlü şarkıcı Seda Sular'ın da bulunduğu 9 şüpheli 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üye olma' ile 'dolandırıcılık' suçları kapsamında gözaltına alındı. Seda Sular ilk ifadesinde 'Bu olaylarla alakam yok' dedi.

ÜNLÜ ŞARKICI SEDA TRİPKOLİC DE ARALARINDA

Kendilerini savcı ve polis olarak tanıtmak suretiyle İstanbul'da çok sayıda vatandaşı arayarak telefon ile dolandırıcılık yapan 9 kişilik çete tespit edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında telefon dolandırıcılığı yöntemiyle 3.1 milyon gelir elde ettiği anlaşılan Mehmet T. liderliğindeki çeteye operasyon yapıldı. Aralarında ünlü şarkıcı Seda Sular'ın da bulunduğu 9 şüpheli 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üye olma' ile 'dolandırıcılık' suçları kapsamında gözaltına alındı.

TÜM ŞÜPHELİLER TUTUKLANDI

Seda Sular'ın suçtan elden edilen paraları hesabına yatırdığı, bu paranın çete lideri Mehmet T. tarafından çekildiği iddia edildi. Şüpheliler emniyetteki işlemleri ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'na sevk edildi. Seda Sular da dâhil tüm şüpheliler atılı suç kapsamında tutuklandı.

Haberin Devamı

''BU OLAYLARLA ALAKAM YOK''

Ünlü şarkıcı hakimlikteki savunmasında, "Bu olaylarla alakam yoktur" dedi. Seda Sular'ın hesabında suça konu olayla bağlantılı olduğu iddia edilen yüklü miktarda para ve çete üyeleriyle yaptığı telefon görüşmeleri olduğu öne sürüldü.

Çeteye düzenlenen operasyon kapsamında, 5 lüks otomobil, 15 telefon, başkalarının üzerine kayıtlı 30 cep telefonu hattı ve bilgisayara incelemek üzere el konuldu.

1.5 MİLYONA EL KONULDU

Şüphelilerin, dolandırıcılıktan elde ettiği paralarla İstanbul Esenyurt'ta bir daire, Şanlıurfa'da 15 daire satın aldıkları iddia edildi. Şüphelilerin, satın aldıkları piyasa değeri 12 milyon lira olan 16 daire ve 5 lüks otomobil ile banka hesaplarında bulunan 1.5 milyon liraya da el konuldu.

Haberin Devamı