Gazete Vatan Logo

Vicdansız! Görme engelli adamı...

Konya'da görme engelli Sadık Erol, eksik adres tarif ettiği gerekçesiyle darbedildiğini öne sürdü. Yüzünde morluklar oluşan, dudağına dikiş atılan Erol, şüpheliden şikayetçi oldu.

İddialara göre, görme engelli Sadık Erol'un (56), yanına Selçuklu ilçesi Malazgirt Mahallesi'nde adres sormak için kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi yaklaştı. Adresi tam olarak tarif edemeyen Erol, şüpheli tarafından darbedildi.

Görme engelli olduğunu belirtmesine rağmen darbedilmeye devam eden Erol'un yardımına bir apartman görevlisi koştu. Evine ulaştıktan sonra polise ve 112 Acil Servis ekiplerine haber veren Erol'un yüzünde morluk oluştu. Dudağına dikiş atılan ve darp raporu alan Erol, şüpheliden şikayetçi oldu. Polis, olay yerinden kaçan şüpheliye ulaşmak için çalışma başlattı.

Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araçla yanına yaklaşan kişinin bir siteyi sorduğunu, kendisinin de "şu yüksek binalar" diyerek cevap verdiğini söyledi.

"Varınca bakarsın" sözünü yanlış anladı

A blok neresi diye sorulunca, "varınca bakarsın" dediğini dile getiren Erol, şüphelinin verdiği yanıta kızarak araçtan inip kendisine vurmaya başladığını bildirdi.

Haberin Devamı

"Ben görme engelliyim beyefendi" dediğinde şüphelinin, "şimdi beyefendi mi olduk?" diyerek vurmaya devam ettiğini anlatan Erol,

"Daha sonra aracı üzerime sürdü. Hukuki hakkımı sonuna kadar arayacağım. En azından bu tür kişilerin cezasız kalmayacağını göstereceğim. Tazminat davası açacağım. Kazandığım parayla apartmanın önünde köfte ekmek dağıtacağım. Her zaman doğruluk ve dürüstlüğün yanındayım" diye konuştu.

"Üzüntüyle karşıladık"

Görme Engelliler Fedarasyonu Genel Sekreteri ve aynı zamanda Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, üyelerinin başına gelen olaydan dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

Savunmasız görme engelli Sadık Erol'a yapılan saldırıyı kınadıklarını vurgulayan Özağan, hak arama konusunda Erol'u desteklediklerini kaydetti.