Gazete Vatan Logo

Vezneciler bombacısı PKK’nın protezcisi çıktı

Geçen yıl 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan Vezneciler saldırısında canlı bombayı Türkiye’ye sokan Fahri Demircan’ın örgüte protez kol, bacak ve tıbbi malzeme temin ettiği tespit edildi

Vezneciler bombacısı PKK’nın protezcisi çıktı

İstanbul Vezneciler’de 7 Haziran 2016’da Çevik Kuvvet polislerine yönelik terör saldırısına ilişkin aralarında PKK’nın üst düzey yöneticileri Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan’ın bulunduğu 13’ü firari 20 sanık hakkında hazırlanan iddianamede ilginç bir detay ortaya çıktı. Canlı bomba Eylem Yaşa’nın Türkiye’ye kaçak yollarla girişini sağlayan ve terör örgütü üyeliğinden yargılanan Fahri Demircan’la ilgili Mardin Kızıltepe Başsavcılığı tarafından ayrı bir soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

Her türlü yedek parça

Soruşturmada Demircan’ın terör örgütüne teknik malzeme, araç yedek parçası, pil, ve kıyafet sağlamanın yanı sıra tıbbi protez malzemeleri de sağladığı tespit edildi. Demircan’ın ayrıca PKK/KCK- YPG/PYD’nin sözde Rojava Özel Kuvvetler ve anti terör sorumlusu Ali Botan kod adlı Hacı Kurhan’a da malzeme aktardığı da ortaya çıkarıldı. 2 Ekim’de Kızıltepe Otogarı’nda bir kargo şirketine tıbbı malzeme gönderildiği bilgisi üzerine yapılan operasyonda yedi koli içerisinde çoğunlukla aynı marka takma kol, bacak vb. protezler ile bu malzemeleri monte etmeye yarayan parçalar ele geçirildi. Tespit tutanaklarında, “Sanık Fahri Demircan’ın Türk Silahlı Kuvvetleri ile girdikleri çatışmalarda uzuvlarını kaybeden PKK/KCK terör örgütüne tıbbi malzeme temin eden kişi olduğu anlaşılmıştır” denildi.

Haberin Devamı