Gazete Vatan Logo

Vezir Parmağı vizyonda

Mahsun Kırmızıgül’ün yeni filmi Vezir Parmağı, 1’inci Dünya Savaşı’nda geçen, kadınların hayatına odaklanan bir komedi.

Vezir Parmağı vizyonda

Vezir Parmağı bir dönem komedisi. 1'inci Dünya Savaşı'nda geçen filmin konusu şöyle: İmparatorluğun pek çok köyünde olduğu gibi bir kasabada da savaşa giden erkekler geri dönmemiştir. Kadınlar yanlarına erkek ister. Bu isteklerini olumlu karşılayan devlet, kasabaya beş hamal gönderir. Hepsi farklı kültürlerden gelmiştir, Laz'ı da vardır, Trakya'dan geleni de... Tabii ki bu adamlar savaşa gittiklerini zannederken durumu sonra anlar...

Lastik gibi uzayan gerdek sahneleri, kalıcı olmayan diyaloglar ve belaltı “esprilerinin” kullanılması maalesef filmi aşağıya çekiyor. Kırmızıgül'ün önceki filmlerinden aşina olduğumuz aşkın ajite edici bir şekilde izleyiciye yansıtılması ise göze çarpıyor. Özetle film, Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan vezir parmağı tatlısının ne tadı ne de lezzetini taşıyor...

İntikam almak adaleti sağlar mı?

“Satıcı”, tiyatro sahneleyen bir çiftin, yeni evlerine taşındıklarında başına gelenlere odaklanıyor. Edebiyat öğretmeni olan Emad ve karısı Rana arkadaşlarının evine taşınmaya karar verir. Rana, bir gün duştayken saldırıya uğrar. Olayı polise söylemekten utanan karısının intikamını, Emad kendi yöntemleriyle çözmek ister. Film, gizem örgüsü ve intikam-adalet gibi kavramları sorgulatmasıyla izleyiciyi tatmin etmeyi başarıyor. Yapım, Cannes Film Festivali'nde “En İyi Erkek Oyuncu” ve “En İyi Senaryo” ödülünü kazanırken, Oscar’da ise de “En İyi Yabancı Film” kategorisinde aday.

Haberin Devamı

Haftanın diğer filmlerini atlamayın

Farren Blackburn'un yönettiği, Naomi Watts ve Gizli Dünya’yla adını duyuran yetenekli çocuk oyuncu Jacob Tremblay'in paylaştığı gerilim filmi “İçeride”, dul bir çocuk psikoloğunun başına gelenleri ele alıyor.

Yeni Nesil Ajan: Xander Cage'in Dönüşü, ekstrem sporcuyken devlet ajanı olan Xander Cage’in (Vin Diesel) alfa savaşçı Xiang ve ekibiyle Pandora’nın Kutusu olarak bilinen tehlikeli bir silahı ele geçirme yarışındaki çarpışmalarını konu alıyor.

Haftanın tek animasyon yapımı olan, "Cesur Kahraman: Ejderha Büyüsü", ise Nicky adlı bir çocuğun bir ejderha mücadelesi esnasında sihirli bir boyuta geçmesini ve orada hapsolmasını anlatıyor.

Haberin Devamı