Gazete Vatan Logo

Veysel İpekçi kimdir? Güngören Belediyesi ceza verme olayı nedir?

Güngören Belediye Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi, belediyede çalışan bir şoföre kendisini görünce ayağa kalkmadığı için ceza verdiği iddia ediliyor. Görüntüler ortaya çıktıktan sonra, iddia sosyal medyada gündem oldu. Peki, günün en çok araştırılan isimlerinden Veysel İpekçi kimdir? İşte Güngören Belediyesi ceza verme olayının ayrıntıları….

Veysel İpekçi kimdir? Güngören Belediyesi ceza verme olayı nedir?

Ak Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner, Güngören Belediye Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi’nin belediyede çalışan bir şoföre kendisini görünce ayağa kalkmadığı için ceza verdiğini iddia etti. İddialardan sonra sosyal medyada gündem olan belediye başkan yardımcısı Veysel İpekçi merak edilmeye başlandı. Peki, Güngören Belediye Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi kimdir?

GÜNGÖREN BELEDİYESİ CEZA VERME OLAYI NEDİR?

Güngören Belediyesi’nde belediye başkan yardımcısı Veysel İpekçi’nin kendisini görüp ayağa kalmayan 30 yaşındaki gence, ‘’Beni tanımadın mı? Neden beni görünce ayağa kalkmıyorsun?’’ diye çıkıştı, 30 yaşında ki E.T. de ‘’Başkanım sizin olduğunuzu fark etmedim.’’ Dedi. Bunun karşısında İpekçi, ‘’Peki öyle olsun gel bakalım.’’ Diyerek E.T’yi çağırdı.

Başkan Yardımcı İpekçi, bir odadan aldığı sandalyeyi kolidorun başındaki çocuk tuvaletinin bulunduğu bölüme koydu. Şoför E.T.’ye dönen İpekçi, “Bundan sonra burada oturacaksın. Buradan geçen herkese selam verip ayağa kalkacaksın.” diye talimat verdi. İşe gelen şoför E.T. ise; kovulup işsiz kalkmaktan korktuğu için çaresiz bir şekilde koridordaki sandalyede oturup mesaiye başladı.

Haberin Devamı

Birkaç çalışanın tepki göstermesi üzerine durum telefonla, Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir’e iletildi.

Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, cezayı veren başkan yardımcısının istifasının alındığını duyurdu.

Demir yaptığı açıklamada, ''Belediyemizde bugün meydana gelen üzücü olaydan dolayı ilgili başkan yardımcımızın istifası alınmıştır. Mesai arkadaşımız ve Güngören halkından özür dileriz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'' ifadelerini kullandı.

VEYSEL İPEKÇİ KİMDİR?

1982'de Trabzon’da doğan Veysel İpekçi, orta ve lise öğrenimini Güngören Anadolu İmam Hatip Lisesinde yaptı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümünü bitirdikten sonra AÜ Kamu Yönetimi Bölümünde lisans, Marmara Üniversitesi İktisat Ana Bilim Dalında yüksek lisans öğrenimini tamamladı.

Güngören Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezun Mensup Kültür ve Eğitim Derneği Başkanlığı görenini üstlenen İpekçi, 2019 yerel seçimlerinde Güngören Belediyesi’ni kazanan AKP’nin ilçe belediye başkan yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Haberin Devamı