Gazete Vatan Logo

Vestel’in akıllısı Venus Berlin’de görücüye çıktı

Vestel, akıllı cep telefonu Venus’ü ilk kez Berlin’de düzenlediği toplantıda görücüye çıkardı. Vestel, Venus’ü bu ay içinde erişilebilir fiyatlarla Türk tüketicisiyle buluşturacak.

Vestel, Manisa’daki Vestel City’de Türk mühendislerce geliştirilen, yerli tasarım ve üretim eseri akıllı cep telefonu Venus’ü Berlin’de tanıttı. Venus, Eylül ayında Türkiye çapındaki Vestel mağazalarında tüketiciyle buluşacak. Vestel, akıllı cep telefonunu Venus X ve Venus V olmak üzere iki farklı modelle satışa sunuyor. Venus X keskin, Venus V yuvarlak hatlı tasarımıyla dikkat çekiyor. Her iki modelde 5.0 ve 5.5 inç ekran büyüklükleri ile siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunuyor.

Hedef 3 milyon adet

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “Vestel, Manisa’daki üretim üssü Vestel City, yıllık 30 milyon adet cihaz üretme kapasitesi ve 16 bin çalışanıyla bugün sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en büyük endüstri komplekslerinden biridir. Vestel, 2.5 milyar dolarlık ihracat cirosuyla Türkiye’nin ihracat lideri olmayı sürdürüyor. Bugün Vestel, 4 milyar dolarlık cirosuyla bir başarı hikayesine imza attı. Şimdi yerli tasarım ve üretim eseri akıllı cep telefonumuz Venus’le bu başarı hikayesinde yeni bir sayfa açıyoruz” dedi. Türkiye’de yılda 10 milyon cep telefonu satıldığını ve yaklaşık 1 milyon telefonun da yurtdışından getirildiğini belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Türkiye’nin cari açığının yüzde 11.5’i ithal cep telefonundan kaynaklanıyor. Vestel, akıllı cep telefonu üretimi ve satışıyla bu açığın kapatılması için çalışacak. Hem yerli üretim sayesinde yabancı markalı cep telefonu ithalatını azaltarak cari açığın küçülmesine katkıda bulunacağız hem de akıllı cep telefonu ihracatıyla birlikte ülkenin ihracat

kapasitesini artırma yönünde önemli bir adım atacağız. Venus, Türkiye’ye kazandırdıklarıyla milli gururumuz olacak. Vestel Türkiye’nin ilk ve tek akıllı telefon üreticisi. Avrupa’da ise kendi teknolojisi ve tasarımıyla akıllı cep telefonu üretme teknolojisine sahip az sayıda firmadan biri. Bu gücümüzü iç ve dış pazarda en iyi şekilde değerlendireceğiz. 3 yıl sonunda 2 milyon adet iç pazar ve 1 milyon adet ihracat olmak üzere yıllık 3 milyon adet üretimi hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

Çayda çıra da var Misket havası da!

Vestel’in akıllı cep telefonu Venus, Türk tüketicisine sunduğu zengin yerel içerikle de rakiplerinden ayrışıyor. Venus, Therapy, Mevlevi, Nazar Boncuğu gibi ara yüzler ve yeni yorumlarıyla Çayda Çıra, Üsküdar’a Gider İken, Silifke’nin Yoğurdu, Misket gibi ezgilerle yerel kültür öğelerini de barındırıyor.