Gazete Vatan Logo

Vestel 1.100 kişiye iş kapısının temelini attı

Vestel’in 2018’de faaliyete geçireceği yeni çamaşır ve kurutma makinesi fabrikasının temelleri Manisa’da atıldı. 70 milyon euroluk fabrika 1.100 kişiye istihdam sağlayacak

Vestel 1.100 kişiye iş kapısının temelini attı

Vestel, Avrupa’nın en büyük fabrikaları arasında yer alan Vestel City içerisinde yeni bir fabrika yatırımı yapıyor. 2018 yılının ortalarında tamamlanması planlanan fabrika, yaklaşık 70 milyon euroluk bir yatırım ile hayata geçecek. 63 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikanın tamamlandığında 1.100 kişiye istihdam sağlaması planlanıyor. Modern üretim ve Endüstri 4.0 uygulamalarına sahip olacak fabrikada yılda 1.5 milyon adet çamaşır ve kurutma makinası üretilmesi planlanıyor.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, 2016’nın sıcak gündemine rağmen hem Zorlu Holding hem de Vestel olarak faaliyet ve yatırımlarına ara vermeden devam ettiklerini hatırlattı. Zorlu, “Bu yılın en güzel meyvesi de şüphesiz ki yeni fabrika yatırımımız oldu. 155 ülkeye yaptığımız ihracat ile 2016 yılında da elektronik sektöründe Türkiye’nin ihracat şampiyonu olmayı başardık. Sektörümüzde 19 yıldır aralıksız lider olarak benzersiz bir başarıya imza attık. Bu unvanımızı uzun yıllar korumak ve Türkiye’yi dünya ekonomisinde en üst sıralara taşımak en büyük gayretimizdir. Bu hedefe ancak daha çok çalışıp daha çok üreterek ulaşabiliriz. Bu yolda gereken bir adımı daha bugün yeni fabrikamızın temelleri ile attık. Yeni fabrikamız ülkemize ve grubumuza hayırlı olsun” dedi.

Haberin Devamı

Avantaj sağlayacağız

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, yatırımla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
“Dünya ekonomisindeki dalgalanmaların etkisiyle 2016 yılı tüm sektörler açısından zor bir yıl oldu. Biz krizleri fırsata çevirmeyi başardık ve 2016 yılını büyüme ile kapattık. Bu büyümeye oranla artan talebi karşılamak için yeni fabrika yatırımını yapmaya karar verdik. Yeni fabrikamız iddialı olduğumuz Endüstri 4.0 dönüşümüne uygun inşa edilecek. Böylece müşteri taleplerini daha kısa sürede karşılayarak pazarda avantaj sağlayacağız. Bu büyümeyle ihracat kanallarını da genişletmeyi hedefliyoruz. Gerek ülkemizin beyaz eşya sektöründeki ihracatını artırarak gerek ek istihdam ile ülke ekonomisine katkı sağlayacağımızı inanıyorum.”

Haberin Devamı