Gazete Vatan Logo

Vergileriniz YPG’nin silahlarına gidiyor!

Washington Post için bir makale kaleme alan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Terör örgütü Washington’da resmi ofis kurdu ve daha çok silah gönderilmesi için lobi yapacak. Bunların bedeli de Amerikan halkının ödediği vergilerden karşılanacak” diye yazdı

Vergileriniz YPG’nin silahlarına gidiyor!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin en saygın gazetelerinden Washington Post için “ABD, Suriye’deki teröristleri silahlandırmayı durdurmalı” başlıklı bir makale kaleme aldı. Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu görüşmeleri için dünya liderlerinin bir araya geldiğini belirten Çavuşoğlu, makalesinde, “Başkan (Donald) Trump’ın başarısız Ortadoğu politikasını değiştirme fırsatı var, ABD ve Avrupa makamlarınca terörist olarak belirlenmiş bir örgütün Suriye kolu olan YPG’ye yapılan silah yardımlarını durdurarak, terör örgütüne darbe vurabilir” ifadesini kullandı.

‘Taraf seçme zamanı’

YPG’nin Suriye’nin içinde Türkiye sınırlarına yerleştiğini belirten Çavuşoğlu, Washington’un bu gruba geçtiğimiz yıllarda 5 bin tır ve 2 bin kargo uçağı dolusu silah nakliyatı yaptığını, bu silahların ülkemize karşı kullanıldığını, başka bir NATO ülkesinin sınırlarında benzeri bir mevzilenmenin ciddi bir karşılığı olacağını ifade etti. Çavuşoğlu, “Ben Kürtlerin müttefikiyim” ifadesini kullandığı makalesinde “Kürtlerin karşısında değil, terör örgütlerinin karşısında olduğunu” kaydetti. Türkiye’nin, YPG’yi silahlandırmaması yönünde ABD’ye yaptığı çağrının haklı olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “Şimdi bir taraf seçme zamanı. Bu terör grubu Washington’da bir resmi ofis kurdu ve buradan kendilerine daha çok silah ve yardım gönderilmesi için lobi faaliyetleri yürütecek. Ve bunların bedeli de Amerikan halkının ödediği vergilerden karşılanacak.

Haberin Devamı