Gazete Vatan Logo

Vergi borcunuzu internetten kolayca sorgulayabilirsiniz!

Vergi borcu sorgulama işleminin online olarak yapılması vatandaşlara önemli kolaylıklar sağlamıştır. Vergi borcu sorgulama işleminin tüm detaylarını ve Vergi borcu sorgulama işleminin nasıl yapıldığını sizler için hazırladığımız haberimizden öğrenebilirsiniz.

Vergi borcunuzu internetten kolayca sorgulayabilirsiniz!

Dijital platform üzerinde yer alan online hizmetler ile her alandaki işlem çok daha pratik ve çok daha kolay bir hale geliyor. İnternet üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web portalı vatandaşın vergi işlemlerinde de internet kolaylıklarından ve avantajlarından yararlanabilmesi sağlanabiliyor. Özellikle de son yıllarda hızla gelişen mobil teknoloji sayesinde internete erişimin her yerden her zaman mümkün hale gelmesi ile birlikte vatandaş, internete kolaylıkla erişim sağlayarak dijital platform üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi aracılığı ile vatandaşlar online vergi borcu sorgulama gibi işlemlerini artık sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

VERGİ BORCU SORGULAMA VE DETAYLI BİLGİLER!

Vergi mükellefleri bulundukları her yerden internete erişim sağlayarak, Maliye Bakanlığı bünyesindeki Gelir İdaresi Başkanlığı’nın dijital platform üzerinde kendilerine sunmuş olduğu İnternet Vergi Dairesi aracılığı ile pek çok vergi borcu sorgulama ve resmi vergi işlemini internet kolaylığında gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan İnternet Vergi Dairesi resmi web portalının en önemli avantajı vatandaşın gecikmeler ile karşı karşıya kalmasına yol açan mesai saati sonu, resmi tatil ve hafta sonu tatili gibi durumlar ile karşı karşıya kalmadan vergi borcu sorgulama gibi işlemlerini haftanın 7 günü 24 saat gerçekleştirebilme imkanı sunuyor olmasıdır.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web portalı içerisinde sadece birkaç dakika içerisinde online vergi borcu sorgulama işlemleri ile hem vergi borcunun olup olmadığını öğrenebilme hem de olan vergi borçlarını ayrıntıları ile inceleyerek dönem dönem veya toplu olarak kredi kartı ile ödeyebilme fırsatına sahip olunabiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasındaki ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ekranından bazı kişisel bilgileri girerek, vergi borcu sorgulama gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Vergi mükellefleri internet üzerinden online vergi borcu sorgulama işlemi için ‘T.C. kimlik numarası’, ‘nüfus cüzdan seri/no’, ‘annenizin/babanızın/eşinizin/çocuğunuzun T.C. kimlik numarası yada ‘annenizin kızlık soyadı’ bilgilerini sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterleri ile birlikte girmek gerekiyor. Dijital platform üzerinde yapılan bu online vergi borcu sorgulama ile devlete olan herhangi bir vergi borcunun olup olmadığını, olan vergi borçlarının da tüm güncel ve detaylı bilgilerini görüntüleyebilme imkanına sahip olabiliyor.