Gazete Vatan Logo

Vergi borcu sorgulama nasıl yapılır?

Vatandaşlar, devlete olan vergi borçlarının nasıl öğrenebileceklerini merak ediyor. Vergi borçlarını sorgulamak için vergi dairelerine gitmeden, internet üzerinden işlem yapmak isteyen vatandaşlar için tüm detaylar haberimizde...

Vergi borcu sorgulama nasıl yapılır?

Vatandaşlar internet üzerinden vergi borcu sorgulaması yapıp yapamayacaklarını öğrenmek isterken online olarak borç öğrenme işleminin nasıl yapıldığını da merak ediyor. İşte vergi borcu sorgulama işleminin detayları.

VERGİ BORCU SORGULAMA 2 ŞEKİLDE YAPILABİLİYOR

Vatandaşlar vergi borçlarını iki farklı şekilde sorgulayabiliyor. Öncelikle e-devlet üzerinde sorgulama yapmak mümkün. https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresinden şifreleri ile e-devlet kapısına giriş yapan vatandaşlar, buradan Gelir İdaresi Başkanlığı vergi borcu sorgulama sayfasını tıklayarak sonucu görebiliyor. Arama kısmına vergi borcu yazarak da kısa şekilde bu menüye ulaşılabiliyor. Bu hizmet ile, sürekli ve süreksiz yükümlülüklerden kaynaklanan ve süresinde ödenmediği için vadesi geçmiş olan ya da tahakkuk ettiği halde vadesi gelmemiş olan vergi borcu bulunup bulunmadığına dair mükellef bazlı bilgilerinize ulaşmak mümkün.

İkinci olarak ise https://intvrg.gib.gov.tr/index.jsp?gn=odeme adresinden T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, anne kızlık soyadı ve aileden birinin T.C. kimlik nosunu girerek sisteme giriş yapan kişi, yine vergi borcunu öğrenebiliyor.

Haberin Devamı