Gazete Vatan Logo

Veresiye defterleri 5 bin TL’yi aştı

TESK Başkanı Palandöken, küçük esnafın veresiye defterinde en az 5 bin TL alacak yazdığını söyledi. “Bu yardımlaşmadır” dedi.

Veresiye defterleri 5 bin TL’yi aştı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tüm girdilerin ve maliyetlerin artmasına rağmen esnaf ve sanatkarın gereksiz zam yapmaktan kaçındığına dikkat çekti. Esnaf ve sanatkarın zamlara karşı direndiğinin altını çizen Palandöken, “Piyasadaki zamların ve enflasyonun sorumlusu sanki esnaf ve sanatkarmış gibi yanlış bir algı oluşturuluyor. Bırakın zam yapmayı, küçük esnaf veresiye yazarak sosyal yardımlaşma yapıyor. Bugün bir esnafın en az 5 bin lira veresiye alacağı var. Ekmeğinin derdinde olan esnaf ve sanatkarımızı zamlardan sorumlu tutmak haksızlıktır” dedi.

Zamları saklıyorlar

Bazı büyük mağazaların ve AVM’lerin peşin fiyatına taksit, indirim, promosyon gibi uygulamalarla yaptıkları zamları saklamaya çalıştığını ifade eden Bendevi Palandöken, “Mağazalar, döviz kurunu bahane ederek birçok ürüne neredeyse yüzde 100 zam yaptı. Ancak çeşitli yöntemlerle bu zamları vatandaştan saklıyorlar. Vatandaşlar kredi kartından taksitle alışveriş yaptığı için çoğu zaman farketmiyor” dedi.

Haberin Devamı