Gazete Vatan Logo

Venezuela lideri Maduro Trump'çı çıktı!

Venezuela lideri Maduro, ABD'nin yeni başkanı Trump için "Kendisine karşı yürütülen gaddarca nefret kampanyası karşısında şaşkınız" dedi. Sosyalist lider, Trump'ın politikalarını bekleyip görmek istediğini söyledi.

Venezuela lideri Maduro Trump'çı çıktı!

Venezuela’nın sosyalist Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD’nin yeni başkanı seçilen Donald Trump’ın selefi Barack Obama’dan ‘daha kötü olamayacağını’ söyledi. Maduro, “Trump’ın küresel bir nefret kampanyasının mağduru olduğunu” savundu.

Basın toplantısında konuşan Maduro, “Uluslararası medya Trump hakkında spekülasyon yapıyor. Tüm dünyada, batı dünyasında, kendisine karşı yürütülen gaddarca nefret kampanyası karşısında şaşkınız” dedi.

‘OBAMA’DAN KÖTÜ OLAMAZ’

Muhafazakâr görüşlerini gizlemeyen Trump, seçim kampanyasında Venezuela yönetimini ‘halkını ezmekle’ eleştirmişti. Basın toplantısında bu sözlere yanıt vermekten kaçınan Maduro, “Bekleyelim ve ne olacağını görelim. Hemen bir sonuca varmayalım. Temkinli olmak istiyorum” ifadelerini kullandı; sonra da sözü Obama’ya getirdi: “Obama’dan daha kötü olmayacaktır, tek söyleyeceğim bu. Obama dünyayı teröre gömülmüş halde bırakıyor. Latin Amerika’da üç darbeyle hatırlanacak.”

ABD’nin ilk siyah başkanı seçildiğinde Obama’yı memnuniyetle karşılayan Venezuela’nın Washington’la ilişkileri zamanla gerildi. Caracas hükümeti, ’emperyalist bir dış politika’ gütmekle itham ettiği Obama yönetimini Brezilya, Honduras ve Paraguay’a hükümetleri devirmek için müdahale etmekle suçluyor.

Haberin Devamı