Gazete Vatan Logo

Venezuela'daki protestolarda 4 kişi öldü

Venezuela'da devam eden hükümet karşıtı gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi. 36 yaşındaki bir kişi ve 14 yaşındaki bir çocuk öldü.

Venezuela'daki protestolarda 4 kişi öldü

Venezuela’nın batısındaki Barquisimeto kentinde dün düzenlenen protesto gösterilerine katılan 14 yaşındaki Brayan Principal adlı bir çocuk ile 36 yaşındaki bir kişinin vurularak öldüğü açıklandı.

Muhalefet milletvekillerinden Alfonso Marquina, 14 yaşındaki Brayan Principal'ın karnındna vurularak öldürüldüğü söylerken yerel yetkililer de Principal'ın ölümünden hükümetin silahlı destekçilerini sorumlu tuttu.

Daha önce Carrizal kentindeki protesto gösterilerinde ise 19 yaşındaki Jairo Ortiz, 11 Nisan’da ise 20 yaşındaki Daniel Quliz hayatını kaybetmişti.

Yaşanan protesto gösterilerinde ise onlarca kişi yaralandı. 100 kişinin de gözaltına alındığı açıklandı.

Venezuela Yüksek Mahkemesi, 31 Mart’ta aldığı kararla Kongrenin yetkilerini üzerine almıştı. Bunun üzerine muhalefet, bu kararı eleştirerek, ülkenin diktatörlüğe giden bir yola girdiğini belirterek, Venezuela’da halk protesto gösterilerine başlamıştı.

Tepkilerin ardından mahkeme kararını geri çekmişti. Venezuela halkı ise erken seçim istiyor ve protesto gösterileri sürmeye devam ediyor.

Haberin Devamı