Gazete Vatan Logo

Veliye, öğrenciye sürpriz yok

Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan mesajlar: Öğretmen performans sistemini uygulamayacağız. Kendi performansımdan başlamayı tercih ederim. Önümüzdeki sene liseye başlayacak olan öğrencilere ‘Bu sene tekrar değişiyor’ demeyeceğiz

Veliye, öğrenciye sürpriz yok

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Eğitimde yeni dönem ile ilgili ilk kez medya temsilcileriyle buluştuğu toplantıda konuştu. “Bakan olmaya değil, gören olmaya çalışacağım” diyen Bakan Selçuk, 2 ay içerisinde 3 yıllık bir program açıklayacaklarını belirtti. Bakan Selçuk, “Hiçbir öğrencimiz, hiçbir velimiz sürprizle karşılaşmayacak. Oyunun ortasında kurallar değişmeyecek” diye konuştu.

Bakan Ziya Selçuk, Ankara Palas’ta düzenlenen basın toplantısında yeni eğitim-öğretim sistemiyle ilgili olarak önemli mesajlar verdi.

Üç yıllık program

2 ay içerisinde 3 yıllık bir program açıklayacaklarını söyleyen Selçuk, “Önümüzdeki sene liseye başlayacak olan öğrencilere mevcut sınav sistemiyle ilgili bir taahhütte bulunulmuş, denilmiş ki ‘LGS’nin böyle bir yapısı var, bu sene de bir örneğini gördünüz.’ Bizim bu çocuklara ‘Bu sene tekrar değişiyor’ demek gibi bir söylemimiz olmayacak. Çok net söylüyorum. Biz sadece bu sınav sisteminin içinde barındırdığı bazı sıkıntıları, bazı işlevsiz hususları rahatlatıp çocuklarımızın ‘Evet seneye sınav sistemi değişmiyor ama bizim için çok daha net, belirli, oyunun ortasında kuralın değişmeyeceği bir süreç yaşanacak. Ben de işime, gücüme bakayım’ diyebileceği bir ortam olacak” dedi.

Haberin Devamı

Performans kalktı

Selçuk, “Atanamayan öğretmen meselesi bizim için bir istatistik meselesi değil, bu bir insan meselesi. Yapabileceğimiz şeylerin sınırları var fakat tam da bu konuda çok net bir raporu ortaya koyacağız ve bunu topluma deklare edeceğiz” açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk, veliler ve öğrencilerin öğretmenlere not vermesinin öngörüldüğü Öğretmen Performans Değerlendirme Yönetmeliği taslağına ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine, “Çok net bir mesaj, öğretmen performansıyla ilgili ilan edilen şeyin işlevsel olduğunu düşünmüyorum ve böyle bir şeyi Bakanlık olarak uygulamayacağız. Ben önce kendi performansımdan başlamayı tercih ederim” dedi.

İlkesel olarak bilimi, aklı matematiği, sanatı, sporu, ahlakı konuşacaklarını anlatan Selçuk, “Ahlak telakkisi üzerine inşa edilmemiş bir eğitim sisteminin insanı bütünleyen ve beşerden insana doğru giden yolun tamamlanmasına müsaade etmeyeceği açıktır” dedi.

Haberin Devamı

Süperman değiliz

Toplumda büyük bir beklenti olduğunu, bu beklentinin yarattığı riskin de farkında olduğunu ifade eden Selçuk, “Bu beklentiyi karşılamak bir Süperman işi. Biz asla Süperman değiliz. Bizim bu konudaki Süpermanliğimiz, bu meseleye el koyan, bu meseleyle vazifeli vazifesiz olan herkesin iş birliği yetmez, güç birliğiyle yapması gereken bir iş bu. Bunu lütfen bizim üzerimize havale etmeyin. Biz sorumluluğumuzun farkındayız yetkimizden önce ama bu sorumluluğun paylaşılması konusunda bir idrak ihtiyacımız da var” dedi.

Yemeden içmeden kesildim

Bir medya temsilcisinin Bakan Selçuk’a işinin çok zor olduğunu belirterek başarılar dilemesi üzerine Selçuk, “Yemeden içmeden kesildim, uyuyamıyorum. Kalp çarpıntılarım var. Sanırım bu semptomlar farkındalığımla ilgili işaretler olarak sayılabilir” yorumunu yaptı.